ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητικός ο γυναικολόγος στη Ρόδο μετά τις 17 μηνύσεις γυναικών: Δεν γνωρίζω τις κυρίες…

προκλητικός-ο-γυναικολόγος-στη-ρόδο-μ-830614

Ιδιαιτέρως προκλητικός εμφανίζεται ο γυναικολόγος στη Ρόδο, μετά τις 17 μηνύσεις που κατέθεσαν εναντίον του πελάτισσές του, για σεξουαλική παρενόχληση κατά την ώρα της εξέτασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας dimokratiki.gr, οι δικηγόροι του γυναικολόγου τονίζουν ότι ο εντολέας τους βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και έχει ενημερωθεί από τα ΜΜΕ, ενώ δεν γνωρίζει ποιες είναι οι γυναίκες που τον καταμήνυσαν.

Εναντίον του μαιευτήρα-γυναικολόγου έχουν σχηματιστεί τρεις δικογραφίες για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και εξύβρισης.

Ο γυναιοκολόγος ζήτησε χθες και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την 20η Νοεμβρίου 2020 για την πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του και περιλαμβάνει δύο μηνύσεις. Μια δεύτερη δικογραφία με 11 μηνύσεις και μια ακόμη με 4 εκκρεμούν ενώπιον του κ. Πταισματοδίκη.

Οι συνήγοροι του γυναικολόγου θα ενημερωθούν αρμοδίως για το υλικό που έχει συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης που έχει διενεργηθεί ως σήμερα, λαμβάνοντας αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ στις προθέσεις τους είναι να αιτηθούν την συσχέτιση του συνόλου των μηνύσεων σε μια δικογραφία προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της “σαλαμοποίησης” ομοειδών καταγγελιών αλλά και για να υπάρξει συνολική απάντηση στα καταγγελλόμενα.

Σημειώνεται ότι η ποινική αξιολόγηση και ο χαρακτηρισμός των πράξεων για τις οποίες έχει καταμηνυθεί ο γυναιοκολόγος δεν είναι εύκολη υπόθεση, ενώ δεν θα πρέπει να αναμένεται ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας λόγω, αφενός του όγκου της, και αφετέρου διότι θα απαιτηθούν σε κάθε περίπτωση και πραγματογνωμοσύνες όσο και καταθέσεις από γιατρούς.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου