ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στον κόλπο του Μιραμπέλο το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου -Σε ποιον ανήκει [εικόνες]

κρήτη-στον-κόλπο-του-μιραμπέλο-το-μεγα-830865

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον κόλπο του Μιραμπέλο εθεάθη το μεγαλύτερο γιοτ που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ιδιοκτησίας του πασίγνωστου Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Andrey Melnichenko.

Το γιοτ αξίας 500.000.000$ με πλήρωμα 54 ατόμων έχει σχεδιαστεί από τους Doelker + Voges με βάση του όραμα του Jacques Garcia. Το εσωτερικό έχει επιμεληθεί ο Philippe Starck ενώ έχει κατασκευαστεί στη Γερμανία για λογαριασμό του Melnichenko.

O Andrey Melnichenko

Ποιος είναι ο Αντρέι Μελνιτσένκο

Ο Αντρέι Μελνιτσένκο είναι ένας από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με τους 50 πιο πλουσιότερους στον κόσμο. Με μία περιουσία που δεν ξεπερνάει τα 6 δισεκατομμύρια παράγγειλε και του έφτιαξαν ένα σκάφος που όμοιό του δεν υπάρχει.

Το Sailing Yacht A κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια και είναι το δώρο του στον ίδιο και την εκρηκτική Σέρβα, πρώην μοντέλο, σύζυγό του Αλεξάντρα. Το μήκος του φτάνει τα 143 μέτρα, διαθέτει 8 δωμάτια στο κατάστρωμα και όλα είναι περιτριγυρισμένα από γυαλί! Το προσωπικό του σκάφους ανέρχεται στα 54 άτομα.

[thetoc.gr, με πληροφορίες και φωτογραφίες από cretalive.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου