ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστιες ουρές για rapid test στη Θεσσαλονίκη – Προ των πυλών τοπικό lockdown

τεράστιες-ουρές-για-rapid-test-στη-θεσσαλονίκ-831429

Τεράστια ουρά για τα δωρεάν rapid test που θα διενεργεί καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει σχηματιστεί ήδη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες συρρέουν κατά δεκάδες στο σημείο προκειμένου να εξεταστούν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

«Μας ανησυχεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, που βρίσκεται από το πρωί στην πόλη η οποία φαίνεται ότι είναι μία ανάσα από το πέρασμά της στο επίπεδο 4 του χάρτη ασφαλείας για τον κοροναϊό, δηλαδή να περάσει σε τοπικό lockodown.

«Ο ιός στα λύματα έχει αυξηθεί κατά πολύ τις τελευταίες ημέρες», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας, μετά τη συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη μετά τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων

Σημειώνεται πως είναι πολύ πιθανό η Θεσσαλονίκη να περάσει σήμερα στο επίπεδο 4, δηλαδή σε lockdown, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα ενώ μέσα σε πέντε μέρες είχαμε 1.220 κρούσματα.

Το απίστευτο μάλιστα είναι πως δεν έχει περάσει πάνω από μήνας απ΄όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ως το καλό παράδειγμα την Θεσσαλονίκη, ενοχλημένος τότε από την μη τήρηση των μέτρων στην Αττική, αλλά μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τα πάντα έχουν αλλάξει και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι πολύ κοντά σε ένα lockdown.

Εκτός από την Θεσσαλονίκη στην οποία φαίνεται να ερρίφθη ο κοίβος για το επίπεδο 4, στο τραπέζι έπεσαν κι άλλα έκτακτα μέτρα στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

Σήμερα θα υπάρξουν έκτακτες ανακοινώσεις ενώ δεν αποκλείεται και αύριο, στην τακτική ενημέρωση να δοθούν κι άλλα μέτρα.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου