ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Φθιώτιδα για τις μεταγωγές καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής (εικόνες-video)

συναγερμός-στη-φθιώτιδα-για-τις-μεταγ-834167

Οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής πήραν το δρόμο προς τη φυλακή. Τα σωφρονιστικά καταστήματα της Στερεάς Ελλάδας ανέλαβαν να τους… φιλοξενήσουν.

Σχεδόν όλοι πέρασαν από το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, πριν ολοκληρωθεί η μεταγωγή τους. Νωρίτερα το απόγευμα είχαν αναχωρήσει από την ΓΑΔΑ οι κλούβες της αστυνομίας που μετέφεραν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη φυλακή.

Η πρώτη κλούβα που μετέφερε 6 άτομα έφτασε στη Λαμία περίπου τις 5 το απόγευμα. Στο Τμήμα Μεταγωγών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας είχε σημάνει συναγερμός και όλοι οι αστυνομικοί ήταν επί ποδός. Δείτε φωτογραφίες και πλάνα από την άφιξη τους στην Α.Δ. Φθιώτιδας:

Κάτω από αυστηρά μέτρα οι κρατούμενοι κατέβηκαν από την κλούβα και μπήκαν στα κρατητήρια. Λίγα λεπτά αργότερα οι 3 από αυτούς αναχώρησαν για το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού και οι υπόλοιποι 3 γι’ αυτό του Μαλανδρίνου.

Μετά από 2 ώρες, δηλαδή κατά τις 7 το απόγευμα έφτασε και η μεγάλη κλούβα του Τμήματος Μεταγωγών, στην οποία επέβαιναν 28 μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους οι πρωτοκλασάτοι της οργάνωσης.

Στην Λαμία κατέβηκε μόνον ο Γιώργος Ρουπακιάς (φωτογραφίες κάτω) που με άλλη κλούβα και με συνοδεία ισχυρής δύναμης της αστυνομίας πήρε τον δρόμο για το Μαλανδρίνο.

Τέσσερις από τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες θα μεταφερθούν στα Τρίκαλα, ενώ οι υπόλοιποι 23, ανάμεσά τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κι ο Γιώργος Γερμενής βρίσκονται ήδη στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού.

Ένα άλλο βαν της αστυνομίας μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα.

Στις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για κορονοϊό και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους.

πηγή: tvstar.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου