Δεν επιστρέφουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι στο Κορυδαλλό!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-01, 17:08:20
Δεν επιστρέφουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι στο Κορυδαλλό!

Η αναταραχή ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης στην Γ πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται οι αλλοδαποί κρατούμενοι, όταν στην Βουλή δεν πέρασε το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών. 

Είχαν προηγηθεί, οι αγωνιώδεις επιστολές των διευθυντών των φυλακών Κορυδαλλού και Χαλκίδας, οι οποίοι έλεγαν ότι βάζουν λουκέτο στα σωφρονιστικά καταστήματα γιατί δεν χωράνε άλλους κρατουμένους.

Έτσι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των φυλακών, σήμερα οι κρατούμενοι βγήκαν για προαυλισμό και ενώ στις 12 το μεσημέρι έπρεπε να επιστρέψουν στα κελιά τους, αρνούνται να το κάνουν και παραμένουν στο προαύλιο. Υπολογίζεται ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα 4/5 των κρατουμένων.
Ο κ. Γιώργος Οικονομάκης πρόσθεσε ότι αν στις 8 το βράδυ δεν έχουν επιστρέψει στα κελιά τους θα σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι για όλα.
Μάλιστα τον γύρο του διαδικτύου κάνει επιστολή του κρατούμενου Βασίλη Στεφανάκου η οποία αναφέρει:
Υπ’ όψιν Γενικού Γραμματέα υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μαρίνου Σκανδάμη
Κοινοποίηση:
Διευθυντής Φυλακών Κορυδαλλού

Παρακολουθώντας την προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης να διαχειριστεί τους «πολλούς φυλακισμένους» και βλέποντας ότι ακόμη και αυτό το μέτρο -ήσσονος σημασίας όπου απλά εξασφαλίζει λίγες θέσεις για να έρθουν οι καινούργιοι κρατούμενοι, αυτοί που θα συλληφθούν- γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης για τους σφετεριστές της ψήφου που πλέον δε μπορούν να πάνε ούτε στη γειτονιά τους.

Χάνουμε κάθε ελπίδα για εκπλήρωση των αιτημάτων που κατά καιρούς επισημαίνουμε με διάφορα υπομνήματα κρατουμένων.

Ο Χατζηγάκης μας κορόιδεψε. Ο Παπαληγούρας μας κορόιδεψε. Από τον Δένδια βέβαια δεν είχαμε προσδοκίες, δεν είμαστε δα τόσο ανόητοι, αλλά από τον Καστανίδη απογοητευθήκαμε γιατί μας παρέπεμψε στις επιτροπές (καλένδες). Και τώρα εσείς. Αναρωτιόμαστε τι κάνουν αυτές οι Επιτροπές.

Ακούσαμε ονόματα καθηγητών, δεν έχουμε καμία απάντηση και τα χρόνια περνάνε. Έχετε εντοπίσει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην απονομή της δικαιοσύνης. Τι κάνουμε γι’ αυτό; Φοβόσαστε τα κοράκια που θα φωνάζουν: κάτω τα χέρια από την δικαιοσύνη;

Αφού βλέπω ότι εσείς δε μπορείτε να κάνετε πλέον τίποτε γι’ αυτό, εμείς ξεκινάμε μία κατ’ αρχάς ήπια διαμαρτυρία αρνούμενοι να μπούμε στα κελιά μας το μεσημέρι και δυστυχώς εάν κι αυτό δε ληφθεί υπ’ όψιν, θα κάνουμε ότι μας φωτίσει το... «παραβατικό» μυαλό μας.

Ζητάμε τη συμμετοχή μιας Επιτροπής δικηγόρων που θα ορίσουμε εμείς οι κρατούμενοι έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε για τις προθέσεις και για την εξέλιξη των θεμάτων. Το θεωρούμε δίκαιο εκτός και αν στις ποινές κάθειρξης συμπεριλαμβάνεται και η... παύση της σκέψης. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=