ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ από την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο – Το σημείωμα που άφησε

σοκ-από-την-αυτοκτονία-του-ιδιοκτήτη-τ-835539

Σοκ προκάλεσε η αυτοκτονία του 41χρονου Δημήτρη Καμπανάρου του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο όπου είχαν βρεθεί τρία κρούσματα κορονοϊού, δύο νοσηλεύτριες και μία 83χρονη φιλοξενούμενη, πριν από λίγες ημέρες. Έθεσε τέλος στη ζωή του με μία καραμπίνα, μέσα στο σπίτι του, αφήνοντας ένα ιδιόχειρο σημείωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον διδάκτορα Γεροντολογίας εντόπισε η μητέρα του, ενώ οι αστυνομικοί επί πολλές ώρες προσπαθούσαν να διαπιστώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο 41χρονος έθεσε τέλος στη ζωή του. Ο Δημήτρης Καμπανάρος είχε σπουδάσει ψυχολογία στην Ελλάδα, είχε κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και ήταν διδάκτωρ Γεροντολογίας. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος του ΔΣ της Ένωσης ιδιοκτητών γηροκομείων και διοργάνωνε ημερίδες. Δεν σταματούσε λεπτό να δείχνει την αγάπη του για τους ηλικιωμένους ενώ είχε διοργανώσει επίδειξη μόδας με μοντέλα άνω των 50 θέλοντας να δείξει ότι σε όλες τις ηλικίες οι άνθρωποι πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους και την εξωτερική τους εμφάνιση.

Την περίοδο του lockdown, τον περασμένο Μάρτιο και για δυόμισι μήνες, έβαλε σε καραντίνα τη δομή φιλοξενίας. Κανείς δεν έμπαινε ούτε έβγαινε, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ίδιος φρόντιζε να κάνει rapid τεστ συνεχώς σε προσωπικό και φιλοξενουμένους πέραν των τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ. Μάλιστα, είχε προμηθευθεί υπερσύγχρονη συσκευή για την απολύμανση χώρων και εργαζομένων. Φίλοι και συνάδελφοι αποδίδουν την πράξη του στην ευαισθησία και την ευθιξία του.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο γηροκομείο μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον επαγγελματισμό του Δημήτρη Καμπανάρου. Συγγενής φιλοξενούμενου αναφέρει στο enikos.gr ότι όταν του τηλεφωνούσε για να μάθει πώς είναι ο οικείος του και εκείνος δεν μπορούσε να απαντήσει, τον καλούσε πάντα πίσω για να τον ενημερώσει. Από χθες, όπως λέει, ο 41χρονος δεν απαντούσε ούτε σε μηνύματα ούτε σε τηλέφωνα. Αυτό ήταν κάτι που τον προβλημάτισε γιατί δεν είχε συνηθίσει σε τέτοια αντιμετώπιση. Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση και στον Δήμο Διονύσου. Όλοι κάνουν λόγο για μια πολύ γνωστή οικογένεια που φημιζόταν για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την αξιοπρέπειά της. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στην τοπική κοινωνία ακούγεται ότι ο 41χρονος είχε ζητήσει από τους συγγενείς του να μείνει για λίγο μόνος, προφανώς για να αποφορτιστεί από την πίεση των τελευταίων ημερών.

Δείτε την ανάρτηση:

Τι λέει o Στέλιος Προσαλίκας

Την οδύνη του για την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο εξέφρασε με δηλώσεις του στο enikos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας. «Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα στο Δ.Σ. της Ένωσης», είπε αρχικά ο κ. Προσαλίκας. «Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού. Να σας πω χαρακτηριστικά πως εν μέσω πανδημίας είχε πάρει τόσα μέτρα προστασίας όσα δεν είχα πάρει όλες οι μονάδες στην Ελλάδα».

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί ο Δημήτρης, με υψηλό, υπερβολικό θα έλεγα, αίσθημα ευθύνης», επισήμανε ο κ. Προσαλίκας, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε: «Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους. Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί, δεν άντεξε αυτό το τεράστιο βάρος».

Να σημειωθεί πως ο κ. Προσαλίκας είχε επισκεφθεί πριν από λίγο καιρό τη Μονάδα στον Άγιο Στέφανο και όπως είπε: «Πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω από τα μέτρα που είχε πάρει».

Συγκλονίζει το σημείωμα του αυτόχειρα ιδιοκτήτη του γηροκομείου

Το ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε δίπλα του συγκλονίζει. Φέρεται να γράφει πως είχε υπερβολικό άγχος για την επιχείρησή του ειδικά μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος ενώ διαγνώστηκε και ο ίδιος θετικός. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, o Δημήτρης Καμπανάρος φέρεται να έγραψε στο σημείωμα πως είναι αποτυχημένος, πως δυσφήμησε το γηροκομείο και πως πλέον δεν θα τον εμπιστευτεί ποτέ ξανά κανείς. Φέρεται επίσης να έγραψε ότι επειδή δεν μπορεί να προσέξει τους ανθρώπους και είναι ανίκανος σαν “καπετάνιος” του γηροκομείου θα αυτοκτονήσει. Τέλος, ο 41χρονος ανέφερε πως εάν δεν τα καταφέρει και μείνει φυτό, σημαίνει ότι είναι ανίκανος και για να αυτοκτονήσει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου