ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι περιοχές στο “κόκκινο“ και στο “πορτοκαλί“

κορονοϊός-ο-νέος-χάρτης-υγειονομικής-835552

Αλλάζει ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας του κορονοϊού στη χώρα, μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Την Τετάρτη παρουσιάστηκε στη χώρα ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, αφού καταγράφηκαν 865 και το γεγονός αυτό έφερε μεγάλη κινητοποίηση στις αρχές και σε όλη τη χώρα, έφερε κινητοποίηση των αρχών και αλλαγή στα επίπεδα κινδύνου σε πέντε περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία οδηγούν την επιτροπή για τον κορονοϊό να αλλάξει σε επίπεδο 4 (τοπικό Lockdown) την Καστοριά, ενώ με πορτοκαλί χρώμα (επίπεδο 3) βάφονται πλέον Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βοιωτία και Σέρρες.

Έτσι το βράδυ της Τετάρτης δόθηκε από την Κυβέρνηση ο ανανεωμένος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας με τις αλλαγές στο επίπεδο κινδύνου, όπως ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Βάσει των όσων φαίνονται στον χάρτη, 24 περιφερειακές ενότητες βάφονται πλέον πορτοκαλί, πράγμα που σημαίνει πως βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, ανάμεσά τους και η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Δείτε τον χάρτη:

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου