Πρόσβαση σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα για τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-01, 10:18:07
Πρόσβαση σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα για τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

Σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης, ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός υπέγραψε σύμβαση με όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας για την εκτέλεση των παρακλινικών εξετάσεων.

Πρόσβαση σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας θα έχουν οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με συμμετοχή 15%. Ταυτόχρονα, καταργείται το πλαφόν εξετάσεων ανά κέντρο.

Σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης, ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός υπέγραψε σύμβαση με όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας για την εκτέλεση των παρακλινικών εξετάσεων. Παράλληλα, ορίζεται έκπτωση των εργαστηρίων προς το Ταμείο, ανάλογη του τζίρου τους, από 10% έως 20%.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σουλιώτης, οι οικονομικοί όροι της σύμβασης, δηλαδή οι περιορισμοί και οι εκπτώσεις, ισχύουν όσο τηρείται ο προϋπολογισμός. «Αν δηλ. στην πορεία του έτους παρουσιαστεί υπέρβαση του προϋπολογισμού, όλα επανεξετάζονται», εξήγησε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε 352 εκατομμύρια για διενέργεια εξετάσεων και δεν πρέπει να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω».

Ταυτόχρονα, και προκειμένου να ελεγχθεί το σύστημα των εξετάσεων, καθιερώνεται η ηλεκτρονική παραπομπή τους. «Αυτό», τόνισε ο κ. Σουλιώτης, «εφαρμόζεται έναν χρόνο τώρα στον ΟΠΑΔ και υπάρχει 30% με 40% οικονομία από εξέταση σε εξέταση. Θα συνεχίσει να εφαρμόζεται πλέον καθολικά και μάλιστα το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα εργαστήρια».

Επίσης, για να μειωθεί η ταλαιπωρία όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα, δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς να συνταγογραφούν φάρμακα για τρεις μήνες, με τη σχετική απόφαση να έχει ήδη υπογραφεί.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=