ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Ερευνα για το καθεστώς λειτουργίας ξενώνα υπερηλίκων -Συνελήφθη ο υπεύθυνος λειτουργίας

σέρρες-ερευνα-για-το-καθεστώς-λειτουρ-839400

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών μεταφέρθηκαν 11 υπερήλικοι οι οποίοι διαβιούσαν τον τελευταίο καιρό σε οίκημα που φέρεται ότι λειτουργούσε ως οίκος ευγηρίας και η νομιμότητά του εξετάζεται από τις τοπικές διωκτικές αρχές.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στον Λιθότοπο του Δήμου Ηράκλειας Σερρών, όταν το πρωί εντοπίστηκε ηλικιωμένη να περιπλανιέται στους δρόμους του χωριού. Αμέσως ενημερώθηκε η τοπική αστυνομική αρχή, που έφτασε στο οίκημα όπου φέρεται να διαβιούσε η γυναίκα. Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν άλλα εννέα υπέργηρα άτομα (οκτώ άνδρες και μία ακόμη γυναίκα), ενώ αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσής τους και το καθεστώς λειτουργίας του παραπάνω χώρου, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο υπεύθυνος λειτουργίας του. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, πρόκειται για 49χρονο εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Οι υπερήλικοι υποβάλλονται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο των Σερρών και αναζητούνται οι συγγενείς τους προκειμένου να ενημερωθούν.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου