ΕΛΛΑΔΑ

Τι δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις για κόμματα, κορονοϊό, ελληνοτουρκικά, δίκη Χρυσής Αυγής

τι-δείχνουν-δύο-δημοσκοπήσεις-για-κόμ-839426

Περίπου 2 στους 10 Έλληνες είτε δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο κορονοϊός είτε ότι δεν είναι επικίνδυνος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, το 20,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ο ιός ή δεν υπάρχει ή υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μια απλή γρίπη. Όσον αφορά το δημογραφικό χάρτη της συγκεκριμένης ερώτησης, το 24% όσων υποτιμούν τον κορονοϊό είναι άνδρες και 17,2% γυναίκες.

Αντιθέτως, το 78,3% πιστεύουν πως ο κορονοϊός υπάρχει και πως αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα θα είναι επικίνδυνος για την κοινωνία.

Σχετικά με το αν πρέπει να επιβληθεί καθολικό lockdown για 15 μέρες ώστε να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, τα ευρήματα είναι μοιρασμένα αφού το 36,9% απάντησαν πως συμφωνούν με μια τέτοια σκέψη και το 44,3% πως διαφωνούν.

Η δημοσκόπηση της Marc

Ευρύ προβάδισμα δίνει στο κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της Marc.

Η ΝΔ λαμβάνει 39,2%, έναντι 19,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη διαφορά στις 19,7 μονάδες. Ακολουθεί με 6,5% το ΚΙΝΑΛ, 5,3% το ΚΚΕ, 3,3 % η Ελληνική Λύση, ενώ στο 2,5% περιορίζεται το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Για τη διακυβέρνηση

Θετικά καταγράφουν τους 15 μήνες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 31,8% , σε ποσοστό 29,9% μάλλον θετικά, 23,1% αρνητικά και 13,4% μάλλον αρνητικά.

Για τα ελληνοτουρκικά

Σε ποσοστό 54,2% οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ του διαλόγου προκειμένου να βρεθεί λύση ενώ το 39,7% ζητά πιο σκληρή στάση από την κυβέρνηση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Το 6,1% του δείγματος δεν θέλησε να απαντήσει στο ζήτημα.

Σήμερα προβλήθηκε το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Marc με το δεύτερο μέρος των συμπερασμάτων να μεταδοθεί αύριο.

H δημοσκόπηση της Αlco

Στην έρευνα που έγινε τηλεφωνικά πήραν μέρος 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα στο διάστημα μεταξύ 6 και 10 Οκτωβρίου. Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 22,9%, κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Δίκαιη η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Στην ίδια έρευνα, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα στην επιλογή “καταλληλότερος πρωθυπουργός”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου