ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας της 8χρονης Αλεξίας: «Το παιδί μου έμεινε ανάπηρο»

πατέρας-της-8χρονης-αλεξίας-το-παιδί-μ-839921

Αρνητική είναι η οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας, που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα του 2019, στο αίτημα του 55χρονου κατηγορούμενου για ποινική διαπραγμάτευση.

Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία η εισαγγελέας αποφασίζει για την ποινή του κατηγορουμένου χωρίς να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει παραδεχτεί την πράξη του.

Η οικογένεια του μικρού κοριτσιού είπε ότι δε δέχεται το αίτημα που έκανε ο 55χρονος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Λουκάς Σαμαρτζής, ο πατέρας της μικρής Αλεξίας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Βάσει ενός καινούριου νόμου μας κάλεσε η εισαγγελέας, να προσχωρήσουμε σε ποινική διαπραγμάτευση της υπόθεσης προκειμένου ο κατηγορούμενος να μην βρεθεί στο δικαστήριο. Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει και δεν θα γίνει δεκτό από τη μεριά μας με καμία κυβέρνηση. Θέλει να δικαστεί μέσα σε τέσσερις τοίχους».

Μιλώντας δε για την κατάσταση της 8χρονης Αλεξίας, ο κ. Σαμαρτζής δήλωσε πως η κόρη του παραμένει καθηλωμένη στο κρεβάτι: «Μου άφησε ανάπηρο το παιδί» είπε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του ο Ανδρέας Μήτσαινας, ο δικηγόρος της οικογενείας της μικρής Αλεξίας, υπογράμμισε πως οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα δυστυχώς οδηγούν προς το ευμενέστερο τη θέση του κατηγορουμένου.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου