Εισαγγελική κλήση σε 18 πρόσωπα για την υπόθεση Energa – Hellas Power

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-31, 23:30:12
Εισαγγελική κλήση σε 18 πρόσωπα για την υπόθεση Energa – Hellas Power

Την νέα παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκαλούν τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των εταιρειών Energa – Hellas Power.

Οι εταιρείες αυτές, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αρχής για την Καταπολέμηση του Βρώμικου Χρήματος, εισέπρατταν από τους καταναλωτές το τίμημα, για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντί να αποδίδουν τα απαιτούμενα ποσά στον ΔΕΣΜΗΕ κατέθεταν τα χρήματα αυτά σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και σε άλλες χώρες.

Έτσι, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου κάλεσε με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων 18 πρόσωπα.

Η εισαγγελική κλήση είναι για την ερχόμενη Πέμπτη και οι κληθέντες σε ανωμοτί κατάθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το αδίκημα της απιστίας αφορά σε κρατικούς λειτουργούς και σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ανάμεσα στους κληθέντες είναι και υπάλληλοι υπηρεσιών και φορέων, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το ζητούμενο είναι εάν σε αυτά τα 18 άτομα περιλαμβάνονται και οι πρώην μεγαλομέτοχοι των δύο εταιρειών, οι οποίες φέρονται να εξαγοράστηκαν από το World Wide Energy Fund. Το συνολικό ποσό, που κατατέθηκε εκτός Ελλάδος φαίνεται ότι ξεπερνά τα 120 εκ ευρώ και ήδη η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει δεσμεύσει τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επιπλέον, οι εταιρείες αυτές έχουν διαγραφεί από το μητρώο της Χονδρεμπορικής αγοράς με απόφαση του ΔΕΣΜΗΕ και της ΡΑΕ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=