ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Γιατί ενεργοποιήσαμε το επίπεδο συναγερμού 4 για την Κοζάνη

χαρδαλιάς-γιατί-ενεργοποιήσαμε-το-επ-840081

Τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το επίπεδο συναγερμού 4 για την Κοζάνη, εξηγεί ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε δήλωσή του, σχετικά με τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν στην περιοχή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, επισημαίνει μάλιστα ότι “βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας” και τονίζει πως η ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4 για την Κοζάνη “κρούει τον κώδωνα κινδύνου για όλους μας, σε όλη τη χώρα”.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει:

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας. Η ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4 για την Κοζάνη, σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις των ειδικών μας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας, σε όλη τη χώρα. Η απόφασή μας βασίστηκε στα υψηλότατα επίπεδα του αθροιστικού αριθμού νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 14 ημερών που ξεπέρασε το κριτήριο το οποίο έχει υιοθετήσει η ΕΕ, την συνεχή αυξητική πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων, την αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα, τα πλέον των 220 ενεργών κρουσμάτων και τις 554 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε απομόνωση, αλλά και τα δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters σε όλη την περιοχή.

Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες. Είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην πιστή τήρηση των μέτρων. Περιφρουρώντας την εφαρμογή των μέτρων περιφρουρούμε την ίδια μας την υγεία, την ίδια μας τη ζωή. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτήν την πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου