Χανιά: Το Ειρηνοδικείο δικαιώνει δανειολήπτρια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-31, 21:15:34
Χανιά: Το Ειρηνοδικείο δικαιώνει δανειολήπτρια

Άλλη μια απόφαση δικαστηρίου δικαιώνει δανειολήπτρια η οποία έκανε χρήση του Νόμου 3869/2010 (ν. Κατσέλη), ενώ στην εξωδικαστική διαδικασία ζήτησε την μέριμνα και την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών η δανειολήπτρια που είναι Συμβασιούχος Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Αποκορώνου στον νομό Χανίων, με σύζυγο άνεργο από το 2010, μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, με εισόδημα από την εργασία της 950 ευρώ και 250 από ενοίκιο κατοικίας, είχε χρέος σε δύο Τράπεζες, συνολικού ύψους 34.423,54 ευρώ σε πιστωτική κάρτα, και δάνειο.

Το Ειρηνοδικείο Βάμου Χανίων, με την δεύτερη απόφαση σε επίπεδο ενδοχώρας, έκρινε ότι η συγκεκριμένη δανειολήπτρια βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών της και λαμβάνοντας υπόψη του, το εισόδημα της συμβασιούχου και εν γένει ,την οικογενειακή της κατάσταση.

Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε αφενός την ρύθμιση των οφειλών της (να πληρώσει 280 ευρώ/μήνα για τέσσερα χρόνια το συνολικό ποσό 13.440 ευρώ), να της χορηγηθεί περίοδος χάριτος τριών ετών, εξαιρώντας από τη ρευστοποίηση την πρώτη κατοικία (διαμέρισμα στην περιφέρεια της Αττικής), καθώς και τη μη ρευστοποίηση του οικοπέδου της στο Δήμο Κορινθίας, καλώντας την να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους, σε βάθος οκταετίας(για 96 μήνες) το ποσό των 218,58 ευρώ/ μήνα συνολικού ποσού 18.983,68.

Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=