Λακωνία: Πάνω από ένα τόνο κάνναβη σε σκάφος εντόπισε το Λιμενικό

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-14, 18:43:26
Λακωνία: Πάνω από ένα τόνο κάνναβη σε σκάφος εντόπισε το Λιμενικό

«Λαβράκι» έβγαλε η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη Λακωνία, καθώς κατασχέθηκε πάνω από ένας τόνος κάνναβη, κατεργασμένη και ακατέργαστη, σε σκάφος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2020 σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το ακρωτήριο Ταίναρο. Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020.

Συγκεκριμένα πρωινές ώρες της 8-10-2020 και στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας, πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, που έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα άνευ φανών ναυσιπλοΐας. Στην προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού να το προσεγγίσει ο χειριστής του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή διέφυγε.

Ενημερώθηκαν άμεσα και ενεργοποιήθηκαν όμορες λιμενικές Αρχές και τις μεσημβρινές ώρες της 08-10-2020 εντόπισαν κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρον το ταχύπλοο ημιβυθισμένο, χωρίς φορτίο και επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή, εντός του Μεσσηνιακού κόλπου, εντοπίστηκαν επιμελώς αποθηκευμένα τα κάτωθι:

  • 20 σάκοι ταξιδίου και άλλες 8 συσκευασίες που περιείχαν 596 δέματα με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μεικτού βάρους οκτακοσίων δέκα κιλών και τριακοσίων πενήντα γραμμαρίων (810,350kg).
  • 32 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους τριακοσίων εβδομήντα τεσσάρων κιλών και εννιακοσίων εξήντα γραμμαρίων (374,960kg).

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση της ανωτέρω αναφερόμενης ποσότητας κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης) εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ.

Το σκάφος καθώς και προαναφερθείσα ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκαν.

Οι εκτεταμένες έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή της Ανατολικής Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επιβατών του ταχύπλοου. Τις μεσημβρινές ώρες της 11-10-2020 συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Μαρμαρίου Ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως απεδείχθη ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών.

Τέλος, τις ώρες χθες, 13-10-2020, και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού οι άλλοι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας.

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=