ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Άλλοι τρεις θάνατοι στη χώρα- 465 συνολικά τα θύματα

κορονοϊός-άλλοι-τρεις-θάνατοι-στη-χώρ-840785

Ακόμη τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν άντρα 79 ετών με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, μία 89χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, αλλά δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ ένας 59χρονος που διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο “Αττικον” στις 5 Οκτωβρίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται πως χτες Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 408 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, έξι ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 89 διασωληνωμένους.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική, αφού -όπως δείχνουν τα στοιχεία- φαίνεται να μην αποδίδουν τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, “μπορεί μεν να έχει δείξει το τελευταίο διάστημα μία σταθερότητα, ωστόσο ο τριψήφιος αριθμός είναι κάτι που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού”.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν λέει να βγει από το “στόχαστρο” του κορονοϊού καθώς παραμένει πρώτη και μάλιστα με διαφορά σε αριθμό κρουσμάτων. Ενδεικτικά της κατάστασης τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία από τα 408 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην χώρα τα 170 βρέθηκαν στην Αττική.

Από αυτά, τα 27 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ιδιαίτερα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται και σε περιοχές του Πειραιά, εκτός από το κέντρο της Αθήνας, που είναι εδώ και αρκετό καιρό “στο κόκκινο”, με έκρηξη κρουσμάτων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου