ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτα μέτρα στον Δήμο Ευρώτα: Εντοπίστηκαν 39 κρούσματα σε εργάτες

έκτακτα-μέτρα-στον-δήμο-ευρώτα-εντοπί-846949

Έκτακτα μέτρα στον Δήμο Ευρώτα ανακοίνωσε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς καθώς όπως ανακοίνωσε στα πρώτα 805 δείγματα που έχουν εξεταστεί σε αλλοδαπούς της περιοχής και όχι μόνο εργάτες γης, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα κορονοϊού.

“Στη Λακωνία και συγκεκριμένα στον δήμο Ευρώτα, από τα 805 δείγμα εργατών που εξετάστηκαν, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα κορονοϊού. Ήδη τα θετικά κρούσματα έχουν απομονωθεί σε ξεχωριστές δομές με μέριμνα του δήμου Ευρώτα και της περιφέρειας Πελοποννήσου και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Επίσης έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό όλες οι στενές επαφές τους” ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά τα μέτρα για τον Δήμο Ευρώτα

Για τους εργάτης γης:

– Διεξαγωγή τεστ στο σύνολο των εργατών γης της περιοχής
– Αποχή από την εργασία τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους
– Έλεγχος των μετακινήσεών τους από και προς την επίμαχη περιοχή

Για τους κατοίκους της περιοχής:

– Διεξαγωγή τεστ σε όσους συνεργάζονται ή έχουν έρθει σε επαφή με τους εργάτες γης
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας -εκ μέρους τους- σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Χαρδαλιάς: Το ζήτημα είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα, όχι να μιλάμε γι’αυτά

“Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό”, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα, μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Κατέστησε σαφές πως το ζήτημα δεν είναι να μιλάμε συνεχώς για μέτρα, ειδικά για νέα μέτρα, αλλά να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Σχετικά με την εικόνα στα σχολεία, ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή έχει ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Σημείωσε ότι 93 στα 123 σχολεία βρίσκονται στην Αττική.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου