ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικές «περιπολίες» στα social media από την ΕΛ.ΑΣ. για αρνητές της μάσκας

σαρωτικές-περιπολίες-στα-social-media-από-την-848703

Μπορεί τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά όμως κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν από τα social media και το διαδίκτυο ότι όλα είναι μια καλοστημένη συνωμοσία.

Ακάθεκτοι οι αρνητές της μάσκας που διοργανώνουν μέσω των social media συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Το ίδιο ισχύει και για γονείς που απευθύνουν εκκλήσεις για μη χρήση μάσκας των παιδιών στα σχολεία.

Όπως φαίνεται, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την χώρα δεν τους πτοεί αφού εξακολουθούν και μιλούν για “φίμωτρα” τα οποία κλείνουν το στόμα των μαθητών.

Χιλιάδες όμως είναι και αναρτήσεις στο ίντερνετ από ανθρώπους που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κορονοϊός και ότι όλα είναι μια καλοστημένη συνωμοσία.

Όπως αναφέρει το Mega,το γκρουπ “Διαμαρτυρία Γονέων Για την Χρήση Μάσκας και τεστ στα σχολεία”, αριθμεί 64 χιλιάδες μέλη και προτρέπει τους γονείς να μην φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους.

Μάλιστα οι διαχειριστές έχουν δημιουργήσει ένα δεύτερο γκρουπ με 16.000 μέλη σε περίπτωση που επέμβει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και κατεβάσει τη σελίδα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πάντως “σαρώνει” το διαδίκτυο με ειδικό λογαριασμό που αναζητά με λέξεις – κλειδιά τους αρνητές της μάσκας οι οποίοι παρακινούν κι άλλους διαδίδοντας fake news.

“Βρέχει” δικογραφίες για τους αρνητές της μάσκας – Στον εισαγγελέα ήδη 44 υποθέσεις

44 δικογραφίες σχετικές με εκκλήσεις ανυπακοής, σενάρια συνωμοσίας στο διαδίκτυο και γενικά παραβάσεων περί διέγερσης σε ανυπακοή για την χρήση της μάσκας, έχουν σχηματίσει τον τελευταίο μήνα τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όλες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος μετά την ποινική τους αξιολόγηση αναμένεται να δώσει παραγγελία για την λήψη ανωμοτί καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους δημιουργούς κλειστών ομάδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικών ιστολογίων ή για μεμονωμένους χρήστες που προέτρεπαν σε ανυπακοή.

Κομβικό σημείο αυτής της έρευνας ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν δημιουργηθεί ομάδες στα social media, οι οποίες σε λίγες ημέρες αριθμούσαν περισσότερους από 15.000 ακόλουθους η κάθε μία. Οι καταλήψεις στα σχολεία, όπως παρατήρησαν αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας, δεν έδωσαν χώρο σε οργανωμένες κινητοποιήσεις “αρνητών” μέσω του διαδικτύου, για συγκεντρώσεις στους δρόμους πόλεων.

Κάποια τέτοια διαδικτυακά profil ή ιστολόγια εξαφανίστηκαν ξαφνικά μετά την προαναγγελία αστυνομικών ερευνών και επικείμενων διώξεων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου