ΕΛΛΑΔΑ

Φωνές, καβγάδες και σπρωξιές για τη μάσκα στα λεωφορεία

φωνές-καβγάδες-και-σπρωξιές-για-τη-μάσ-849085

Σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε πολίτες που φορούν μάσκες και στους αρνητές που επιμένουν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός μετατρέπονται καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι καβγάδες και οι τσακωμοί μόνο σπάνιο φαινόμενο δεν είναι πλέον, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι επιβάτες πιάνονται στα χέρια.

Συχνά τα επεισόδια ανάμεσα σε επιβάτες για τη μάσκα

Μόλις χθες καταγράφηκαν on camera δύο περιστατικά, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα λεωφορεία επιβεβαιώνει και περιγράφει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Μιχάλης Σιορίκης, σημειώνοντας ότι συχνά σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα στους επιβάτες για τη χρήση της μάσκας.

«Οι αποστάσεις δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν. Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά με επιβάτες που δεν φορούν μάσκες ή είναι αρνητές της μάσκας και υπάρχουν επεισόδια», είπε ο κ. Σιορίκης στον ΘΕΜΑ 104,6. Ωστόσο, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι «οι περισσότεροι φορούν μάσκες».

Αστυνομικοί τον έβγαλαν σηκωτό από λεωφορείο

Στην Αθήνα, την Τρίτη αστυνομικοί αναγκάστηκαν να βγάλουν σηκωτό από λεωφορείο έναν άνδρα, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων ελέγχων της αστυνομίας για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ.

Οταν οι ένστολοι εντόπισαν έναν άνδρα να βρίσκεται μέσα σε λεωφορείο χωρίς να φοράει μάσκα, του ζήτησαν να κατεβεί προκειμένου να του επιβληθεί το πρόστιμο. Ωστόσο, εκείνος, πιθανότατα αρνητής της μάσκας, αντέδρασε και αρνήθηκε να κατεβεί από το όχημα, με αποτέλεσμα να τον βγάλουν σηκωτό.

«Δεν φοράω μάσκα, δεν υπάρχει κορονοϊός» – «Τον κακό σου τον καιρό»

Ένα άλλο επεισόδιο συνέβη χθες στη Θεσσαλονίκη και το κατέγραψε κάμερα του Mega που έκανε ρεπορτάζ για τις συνθήκες στα ΜΜΜ. Όλα άρχισαν όταν η γυναίκα ανέβηκε στο λεωφορείο χωρίς να φοράει μάσκα και ένας ηλικιωμένος κύριος της ζήτησε να κατέβει αποκαλώντας την ανεύθυνη.

Η γυναίκα αρνήθηκε να κατέβει από το λεωφορείο, λέγοντας ότι δεν φοράει μάσκα γιατί δεν υπάρχει κορωνοϊός. Στη συνέχεια έκατσε πίσω από τον ηλικιωμένο κύριο, ο όποιος συνέχισε να της ζητάει να κατέβει από το λεωφορείο. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι δύο άρχισαν να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες. Μέχρι που ο ηλικιωμένος κύριος προσπάθησε να κατεβάσει με τη βία τη γυναίκα. Γυρισμένος προς τα πίσω, αρπάζει το καρότσι με τα ψώνια που βαστάει στα χέρια της, τραβώντας το προς την έξοδο του λεωφορείου.

Ξύλο μεταξύ νεαρού και ηλικιωμένου σε λεωφορείο

Την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκε περιστατικό βιαιοπραγίας ανάμεσα σε έναν ηλικιωμένο και έναν νεαρό, με τον πρώτο να επιτίθεται στον δεύτερο επειδή δεν φορούσε μάσκα μέσα στο λεωφορείο. Το περιστατικό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες άλλων επιβατών, συνεχίστηκε και μετά την αποβίβασή τους.

Πρόστιμα και αυτόφωρο

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με νέα εγκύκλό του καλεί τους εισαγγελείς όλης της χώρας να ασκούν ποινικές διώξεις και την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για περιστατικά υποκίνησης στη μη χρήση μάσκας. Οπότε οι υποκινητές θα είναι αντιμέτωποι με αυτόφωρο, ενώ υπενθυμίζεται πως όσοι δεν φορούν μάσκα όπου αυτή είναι υποχρεωτική, τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου