ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Συγκλονίζει η μητέρα της Ευδοκίας που αγνοείται: «Άνοιξε η γη και την κατάπιε»

καρδίτσα-συγκλονίζει-η-μητέρα-της-ευδ-849357

Στιγμές αγωνίας ζει η οικογένεια της Ευδοκίας Πλακιά, της φαρμακοποιού, η οποία αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας, μετά το χτύπημα του «Ιανού».

Η μητέρα της 43χρονης, η κυρία Φωτεινή, μίλησε στο protothema.gr και ευχαριστεί όλους όσοι συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού της κόρης της.

«Θέλω να βρεθεί το παιδί μου γιατί αυτό που περνάω αυτή τη στιγμή είναι τραγικό. Ευχαριστώ όλες τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και όλοι όσοι επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην ανεύρεση του παιδιού μας και καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες με αίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης και παρακαλούμε σεβόμενοι την τραγική θέση της οικογένειας που αναζητά απεγνωσμένα το παιδί της μέσα σε τόνους λάσπης, κορμούς δέντρων και άλλων φερτών υλικών να σταματήσουν τα ανεύθυνα σενάρια γιατί μερικοί προσπαθούν να στοχοποιήσουν την κόρη μου, ότι έφταιγε. Εδώ άνοιξε ο δρόμος, άνοιξε η γη και την κατάπιε. Δεν είχαμε τηλέφωνα, δεν είχαμε ρεύμα, δεν είχαμε τίποτα. Παρακαλώ πολύ όλοι να συνδράμουμε στην ανεύρεσή της με κάθε μέσο γιατί κάθε στιγμή είναι πολύτιμη για εμάς» λέει στο protothema.gr η μητέρα της αγνοούμενης Ευδοκίας.

Ο αδερφός και ο ξάδερφός της, μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής βοηθούν στην προσπάθεια που γίνεται για τον εντοπισμό της γυναίκας. Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας δεν έχουν κάποιο καλό νέο, όμως δεν χάνουν την ελπίδα τους.

«Η αδερφή μου παρέμεινε ως αργά στο φαρμακείο»

«Τόνοι νερού, φέρανε τόνους φερτών υλικών, λάσπη, βράχια που έχουν ξαναδιαμορφώσει το τοπίο. Το μόνο που ζητάμε είναι αν υπάρχει κάποιο ειδικό μηχάνημα. Να βάλουμε σκύλους, drones με θερμικές κάμερες. Η συζήτηση να επικεντρωθεί στο να βρεθεί η Ευδοκία», είπε στο Mega ο αδερφός αγνοούμενης.

«Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις. Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι βρέθηκε σε μια ανοιχτή γέφυρα που την οδήγησαν στο κενό. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς και δεν υπήρχε ρεύμα.

Η αδερφή μου παρέμεινε ως αργά στο φαρμακείο για να παραλάβει κάποια φάρμακα από την Καρδίτσα, κι ακολούθησε την ίδια διαδρομή που κάνει όπως πάντα. Δεν υπήρχε ενημέρωση γιατί δεν υπήρχε ρεύμα. Το αυτοκίνητο πάνω στη γέφυρα, ο οποιοσδήποτε δεν θα αντιλαμβανόταν αν κάποιος της κάνει σήματα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σε ανάρτησή της, η θεία της αγνοούμενης γράφει:

«Αυτή η νεράιδα ,αυτό το χαρούμενο κορίτσι ,αυτη η γεμάτη αγνότητα ψυχή ,αυτό το άδολο πνεύμα, το γεματο καλοσυνη που ξεχείλιζε από ζωντανια και πάθος για τη ζωή ,το κορίτσι που ποστάριζε όλο τραγούδια και ομορφιά… δεν είναι ένα θύμα ένας απλός αριθμός,,μια ανθρώπινη απώλεια χωρίς ονοματεπωνυμο …..ειναι η η ΕΥΔΟΚΙΑ -ΜΥΡΤΩ ΠΛΑΚΙΑ ,που έπαιξε στις γειτονιές του Μουζακίου ,που μεγάλωσε μέσα στο χωριό μας που ξενιτευτηκε για να σπουδάσει ,που επέστρεψε στο χωριό μας να το υπηρετήσει και να το υποστηρίξει ,…..Ας βοηθήσουμε όλοι να βρεθει΄η μικρή αυτή νύμφη …….μια γνήσια Μουζακιώτισσα τα μάτια της μας εκλιπαρούν ………ας βοηθήσουμε όλοι τα γεφυρια ξαναχτιζονται».

Με ελικόπτερο θα απομακρύνουν τους εγκλωβισμένους στην Οξυά

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο χωρίο Οξύα στην Καρδίτσα, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο μετά τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών που άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς και μια αγνούμενη φαρμακοποιό.

Στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί περίπου 40 άτομα – κυρίως μεγάλης ηλικίάς με προβλήματα αλλά και μια έγκυος καθώς και ένα μικρό παιδί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πρωί της Τετάρτης αναμένεται επιχείρηση με ελικόπτερο. Οι περισσότεροι από τους εγκλωβισμένους είναι κτηνοτρόφοι και αυτό που ζητούν είναι εφόδια και τρόφιμα για τα ζώα τους. Η επιχείρηση αναμενόταν να γίνει είτε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, είτε με ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου