ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος από ακραία, ρατσιστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

σάλος-από-ακραία-ρατσιστική-ανάρτηση-849711

Pατσιστική και ταυτόχρονα υβριστική ανάρτηση για τους πρόσφυγες της Μόριας αναπαρήγαγε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Πέτρος Ξηνταβελώνης. Εν συνεχεία την διέγραψε.

Ο Πέτρος Ξηνταβελώνης είναι αντιδήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης.

Ο αιρετός, αυτός, άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης όμως, φέρεται να είναι ταυτόχρονα και αμετανόητα ρατσιστής.

Σε ανάρτηση που φέρεται να έχει αναπαράγει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook (και την οποία αργότερα, μετά το σάλο, την εξαφάνισε) υιοθέτησε τα ακόλουθα επί λέξει: “Δεν τους βάζετε τη μάνικα στον κ…που πήγατε να τους σβήσετε και τη φωτιά. Τι κατάντια ρε π..μου. Εχουμε ισοπεδωθεί σαν λαός”.

Τη κατάντια ή τι κατάντια κύριε αντιδήμαρχε που έχετε και φροντιστήριο;

Επίσης, ο κύριος αντιδήμαρχος πρέπει να είναι πιο προσεκτικός αφού δεν έχει σβήσει την ακόλουθη ανάρτηση

Για το γεγονός αντέδρασαν δημοτικές παρατάξει του εν λόγω δήμου.

Ανακοίνωση της παράταξης “Ξανά η πόλη μπροστά”

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης,οι δύο κοινωνίες μας που ενώθηκαν πριν λίγα χρόνια για να τον ιδρύσουν ήταν πάντα στην μεγάλη τους πλειοψηφία δημοκρατικές γειτονιές.

Η ιστορία τους είναι κοινή μιας και δημιουργήθηκαν από Πόντιους αδερφούς, εκδιωχθέντες και κατατρεγμένους από Τούρκους ρατσιστές και φασίστες.

Οι πρόγονοι μας βίωσαν με τον πιο τρομακτικό τρόπο, με 353000 νεκρούς τίμημα, τι εστί ρατσισμός, μίσος και ανθρώπινη θηριωδία.

Έτσι η πλειοψηφία των δημοτών μας ξαφνιάστηκε, πάγωσε, όταν διάβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αναδημοσίευση από Αντιδήμαρχο του Δήμου μας,στο προφίλ του στο Facebook, ανάρτησης με εμετικά και ρατσιστικά σχόλια για τους μετανάστες στην Μόρια μετά τα τραγικά γεγονότα που έγιναν εκεί.

Πόσο μάλλον που ο εν λόγω είναι και καθηγητής στο επάγγελμα.

Η δημοκρατική κοινωνία μας έχει αποβάλλει σε μεγάλο βαθμό τον φασισμό και τον ρατσισμό από την πολιτιστική κουλτούρα της, και δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιου είδους σχόλια απέναντι σε πολιτικούς και οικονομικούς μετανάστες που τους έστειλαν,κυρίως πολιτικά παιχνίδια,στην φιλόξενη χώρα μας.

Ο ίδιος μπορεί να έχει τις απόψεις του και αυτό είναι σεβαστό σε μία δημοκρατική πόλη.

Αλλά δεν μπορεί να φέρει τον τίτλο του Αντιδημάρχου.

Αν ο ίδιος δεν μπορεί να το κατανοήσει, ώστε να παραιτηθεί, τότε ο Δήμαρχος πρέπει να τον αντικαταστήσει άμεσα.

Αν όχι τότε θα βαδίζουν μαζί ως συνένοχοι στην συνείδηση των πολιτών μας”.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ελληνικού – Αργυρούπολης καταγγέλλει και καταδικάζει τη ρατσιστική, υβριστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Π. Ξηνταβελώνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα γεγονότα στη Μόρια.

Είναι απαράδεκτο η τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια, ανάμεσά τους και χιλιάδες παιδιά, να γίνεται ευκαιρία ώστε να καλλιεργείται το ξενοφοβικό και ρατσιστικό μίσος.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση και να καταδικάσει τη συγκεκριμένη εμετική και απάνθρωπη ανάρτηση του αντιδημάρχου.

Καλούμε επίσης τον δήμαρχο να αποπέμψει τον Π. Ξηνταβελώνη από τη θέση του αντιδημάρχου. Τέτοια φασιστοειδή δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων, που κάθε χρόνο προστίθενται στον τραγικό αριθμό των προσφύγων και εσωτερικά εκτοπισμένων παγκόσμια, είναι η ζωντανή απόδειξη της βαρβαρότητας του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο για τους χιλιάδες πρόσφυγες και τους κατοίκους. Με την πολιτική της και με πάγιο στόχο να δημιουργήσει κλειστό hot spot, επέτρεψε να δημιουργηθούν καταστάσεις ανθρωπιστικών – υγειονομικών κινδύνων κι έστρωσε το έδαφος για γεγονότα που ευνοούν την περαιτέρω εφαρμογή των αντιδραστικών σχεδιασμών της ΕΕ, για μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών με τη δημιουργία και των κλειστών ΚΥΤ. Βαρύτατες ευθύνες επίσης έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησε στη δημιουργία τέτοιων κολαστηρίων όπως της Μόριας.

Απαιτούμε:

Να κλείσει τώρα οριστικά το ΚΥΤ της Μόριας, να μην ανοίξει άλλο στη Λέσβο ή στα άλλα νησιά.

Να οργανωθεί άμεσα η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς την ηπειρωτική χώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες για την προσωρινή φιλοξενία, έως ότου τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα για να φτάσουν στους τελικούς προορισμούς τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για οικογένειες με μικρά παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα».

news247.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου