ΕΛΛΑΔΑ

Αθωώθηκε ο αρχηγός που τραγούδησε τον ύμνο της 21ης Απριλίου

αθωώθηκε-ο-αρχηγός-που-τραγούδησε-τον-387501

Με ψήφους 3 έναντι 2 απηλλάγη το απόγευμα της Παρασκευής από το Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων ο αρχηγός της Σχολής ο οποίος, είχε ηγηθεί ομάδας σπουδαστών που είχε τραγουδήσει τον ύμνο της 21ης Απριλίου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων, ο πατέρας του οποίου είχε επίσης προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες στις αρχές της δεκαετίας του 1980, είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της αποπομπής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αθώωση του εύελπι ήταν αναμενόμενη και στους διαδρόμους τόσο της Σχολής όσο και στο Πεντάγωνο αυτό ήταν το σενάριο που κυκλοφορούσε, ήδη πολύ νωρίτερα από την περασμένη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, όταν και ξεκίνησε η διαδικασία στο Πειθαρχικό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, τον εύελπι υπερασπίστηκαν δύο καθηγητές της Σχολής, τέσσερις απόστρατοι αξιωματικοί και ένας ιερέας που προφανώς θεώρησαν ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα.

Πλέον, η μόνη πιθανότητα να ανατραπεί η απόφαση αυτή, που από πηγές του πενταγώνου χαρακτηρίζεται ως και προκλητική, είναι η ίδια η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων να προσφύγει σε Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό. Αυτό όμως, σύμφωνα με όλες ις ενδείξεις, δεν θα πρέπει να θεωρείται πιθανό.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος εύελπις είχε παρακούσει συγκεκριμένες εντολές κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη να μην παρελάσει, αλλά εκείνος τις παράκουσε και το έπραξε, τραγουδώντας και το «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα». Μάλιστα, τότε είχε γίνει εισήγηση να τιμωρηθεί, αλλά αυτό δεν έγινε έπειτα από άνωθεν παρέμβαση της ηγεσίας του ΓΕΣ.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου