ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ιανός σφυροκοπά τη Φθιώτιδα Συναγερμός για εγκλωβισμένους σε σπίτια & αυτοκίνητα

ο-ιανός-σφυροκοπά-τη-φθιώτιδα-συναγερ-850021

Ο κυκλώνας «Ιανός» σφυροκοπά τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με τον Δήμο Μακρακώμης και τον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, η Πυροσβεστική έχει παρέμβει για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στον δρόμο ή στα σπίτια τους εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού.

Συγκεκριμένα δεκάδες είναι οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς στο Λιανοκλάδι, μεταξύ των οποίων άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών,διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ άλλοι θα μεταφερθούν στο δημαρχείο Λαμίας, καθώς τα σπίτια τους έχουν πλημμυρίσει.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στίρφακα, όπου τα ρέματα παρέσυραν ακόμη και μάντρες σπιτιών και το Ζηλευτό. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων χρειάστηκε επίσης στο Παλιούρι και το Τρίλοφο.

Επιπλέον δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τις 3 το μεσημέρι στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης. Οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί, τόσο στον δρόμο Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού. Οι χείμαρροι που καταλήγουν στο Σπερχειό έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού στο οδόστρωμα να ξεπερνά το μισό μέτρο.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στη Φθιώτιδα

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου