Κορονοϊός: Μετρημένοι στα δάχτυλα οι καλεσμένοι σε γάμους - Τα νέα μέτρα για την Αττική

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-18, 13:42:38
Κορονοϊός: Μετρημένοι στα δάχτυλα οι καλεσμένοι σε γάμους - Τα νέα μέτρα για την Αττική

Με νέο πακέτο αυστηρών μέτρων η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακόψει την πορεία του κορονοϊού στην Αττική, όπου τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται όπως και ο αριθμός των νοσηλευομένων. Στόχος των νέων περιοριστικών μέτρων να μην χρειαστεί να φτάσουμε στο lockdown, που παρότι οι επιστήμονες δεν το αποκλείουν, η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει λόγω οικονομικών συνεπειών. Αυτή την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί πως από τη Δευτέρα και το επόμενο δεκαπενθήμερο θα περιοριστεί ο αριθμός των καλεσμένων σε γάμους, βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Πιθανότατα, να μην επιτρέπονται περισσότεροι από 9-10 καλεσμένοι. Επίσης, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, δηλαδή συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις θα ανασταλούν για δύο εβδομάδες. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες σε δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας. Κι αυτό, γιατί από την χαρτογράφηση των κρουσμάτων - που την Πέμπτη στην Αττική ήταν 212 - προκύπτει πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας

enikos.gr

 

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=