ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Οδύνη για ντελιβερά που σκοτώθηκε σε τροχαίο

άρτα-οδύνη-για-ντελιβερά-που-σκοτώθηκ-850129

Ένας ακόμα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο στην Άρτα λίγες μόλις μέρες μετά το τροχαίο δυστύχημα την περασμένη Κυριακή με θύμα έναν 18χρονο στην περιφερειακή οδό στο ύψος του Κάστρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες στις 20.05 στο 70ο χλμ Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (ύψος Χαλκιάδων Άρτας), Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος αλλοδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 18χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας.

Με αφορμή τον άτυχο 18χρονο ντελιβερά το Εργατικό Κέντρο Άρτας κήρυξε σήμερα τρίωρη στάση 19.00 – 22.00 εργασίας ενώ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. “Μέχρι και στο θάνατο οδηγεί ο αγώνας για το μεροκάματο σε ένα σύστημα όπου μπαίνουν μπροστά τα κέρδη, ενώ οι ανθρώπινες ζωές δεν μετράνε. Έτσι εχθές το βράδυ, οι εργαζόμενοι της Άρτας πλήρωσαν καινούργιο φόρο αίματος με θύμα αυτή τη φορά ένα παιδί μόλις 18 χρονών που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς από διερχόμενο όχημα.

Οι απαράδεκτοι όροι δουλειάς και αμοιβής που αντιμετωπίζουν οι ντελιβεράδες είναι εδώ! Συνεχίζονται τα 10ωρα, κάτω από μεγάλη πίεση για να “βγει η δουλειά”, χωρίς ρεπό μες στη βδομάδα, ενώ την ίδια ώρα το ωρομίσθιο της τάξης των 2 ευρώ – 3 ευρώ και η ανασφάλιστη εργασία έχουν γίνει καθεστώς. Επιπλέον τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα, αφού πέρα από τη μεγάλη κούραση λόγω των εξαντλητικών ωραρίων, καλούνται να δουλέψουν ακόμα και μέρες με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Βασικοί υπεύθυνοι υπάρχουν και έχουν όνομα. Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση. Μια πολιτική που επιτρέπει στην εργοδοσία να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας για τον εργαζόμενο. Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο δεν πρέπει να δεχτεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Ως εδώ!”

Πηγή: epirus-tv

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου