Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Μάχη για να μην κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-17, 00:17:10
Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Μάχη για να μην κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές

Η φωτιά είναι πάνω από την Περιμετρική και κοντά στο ύψος του τούνελ. Στο σημείο, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα και 44 πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες του δήμου.

Πολλά από τα πυροσβεστικά οχήματα είναι παρατεταγμένα επί της Περιμετρικής με τις φλόγες να είναι ακριβώς κάτω από την κοιλαδογέφυρα της οδού, η οποία είναι κλειστή. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί, δυσκολεύουν το έργο των Πυροσβεστών κι έτσι οι φλόγες πέρασαν την Περιμετρική και κινούνται με κατεύθυνση προς Ρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια, τα οποία προς το παρόν δεν απειλούνται.  

Μιλώντας στο MEGA, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης είπε πως το «μέτωπο κατευθύνεται προς κατοικημένες περιοχές. Είμαστε ακόμη μακριά από κατοικημένη περιοχή. Έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι. Υπάρχει κίνδυνος. Δίνει μάχη η πυροσβεστική».

Ωστόσο, εξήγησε πως «δεν συντρέχει λόγος για εκκενώσεις ακόμα»  

Σημειώνεται πως στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών. Κοντά στο σχολείο της περιοχής (59ο) έχουν συγκεντρωθεί πολλά οχήματα και η Αστυνομία προσπαθεί τώρα να αδειάσει το σημείο για να μπορούν να κυκλοφορήσουν τα Πυροσβεστικά. 

     

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=