ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: Συνελήφθη και ο έκτος Αφγανός για τον εμπρησμό του καταυλισμού

μόρια-συνελήφθη-και-ο-έκτος-αφγανός-γι-850683

Συνελήφθη και ο έκτος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο για τους εμπρησμούς και άλλα αδικήματα στη Μόρια.

Συνολικά για τον εμπρησμό του ΚΥΤ της Μόριας, η ΕΛ.ΑΣ., έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις. Πρόκειται για έξι Αφγανούς, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ενήλικοι, ηλικίας 19-20 χρονών, και οι δύο ασυνόδευτοι ανήλικοι, 17 χρονών. Οι δύο ανήλικοι Αφγανοί, μετά τη φωτιά στη Μόρια, είχαν πάει σε δομές της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίστηκαν από μάρτυρα για τις συμπλοκές και τους εμπρησμούς, ενώ παράλληλα συνδυάστηκε βιντεοληπτικό υλικό από social media και Facebook, το οποίο δείχνει κάποιους νεαρούς με χαρτόνια να βάζουν φωτιά σε χόρτα, σε εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ Μόριας.

Αρχικά συνελήφθησαν οι πέντε από τους έξι αλλοδαπούς και το απόγευμα και ο έκτος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο.

Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για τις συλλήψεις των εμπρηστών της Μόριας

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε ανακοινώσει τη σύλληψη των πέντε δραστών.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Συνελήφθησαν πέντε νεαρής ηλικίας αλλοδαποί και αναζητείται ο ένας ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί» δήλωσε από τη Μυτιλήνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ σημείωσε ότι «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων».

Σημειώνεται ότι μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας χιλιάδες μετανάστες έμειναν άστεγοι, με αποτέλεσμα στο νησί της Μυτιλήνης να έχουν στηθεί άτυποι καταυλισμοί, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού, αφού αρκετοί διαμένοντες στη δομή ήταν θετικοί στον ιό.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου