ΕΛΛΑΔΑ

Μέσω Facebook κινούνται οι αρνητές της μάσκας – 64.000 μέλη στην κλειστή ομάδα

μέσω-facebook-κινούνται-οι-αρνητές-της-μάσκας-850837

Επιμένουν οι αρνητές της μάσκας να μην συμμορφώνονται με τις υποδείξεις, τις οδηγίες και τις συστάσεις των επιστημόνων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία ως μέτρο αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού και μάλιστα συσπειρώνονται σε κλειστά γκρουπ στο Facebook, το οποίο αριθμεί 64.000 μέλη προκειμένου να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και να πείσουν άλλους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

«Εγώ πήρα τα βιβλία και από αύριο μην τον είδατε» αναφέρει ένας πατέρας μικρού μαθητή, δηλώνοντας ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να στείλει φέτος τον γιο του στο σχολείο.

«Τι να πουν; Ποια σχολική χρονιά είχαμε τόσες λιποθυμίες στον αγιασμό;» διερωτάται μια μητέρα, τη στιγμή που ένας εκ των διαχειριστών του γκρουπ ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του τη λίστα με όλες τις λιποθυμίες μαθητών που καταγράφηκαν χθες πρώτη μέρα.

«Τρία στην Καστοριά, δυο στη Λάρισα, ένα στο Βώλακα Δράμας, τρία στην Θεσσαλονίκη, ένα στην Άμφισσα, ένα στην Ζάκυνθο, ένα στη Πάρο και τρία στη Φωκίδα» γράφει λες και πρόκειται για επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Κάτω από την ανάρτηση τα μέλη παραληρούν. «Ούτε μια βδομάδα δεν θα πάει αυτό το θέατρο του παραλόγου. Θα αναγκαστούν πλέον γιατί και τα πρόβατα θα αρχίσουν να αντιδρούν», σχολιάζει μια μητέρα.

«Εμείς σήμερα πήγαμε στο προαύλιο του νηπιαγωγείου για να μας ενημερώσουν, μας ζητήσανε να βάλουμε μάσκα, δεν βάλαμε, ενημερωθήκαμε και φύγαμε» σχολιάζει μια άλλη μητέρα.

Δυο άλλοι γονείς-μέλη του γκρουπ ζητάνε από τους υπόλοιπους αρνητές να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω. «Εγώ πήρα και τις δυο κόρες μου σήμερα, ρώτησα αν μπορούν να μπουν χωρίς μάσκα, μου είπαν δεν γίνεται, τις πήρα και έφυγα και ήρθαμε πάλι σπίτι, γονείς μην κάνετε βήμα πίσω».

Μια μητέρα ζητάει από τους γονείς να προχωρήσουν σε αποχή των μαθητών από το σχολείο. «Αποχή!!!» φωνάζει. «Άκουγα μερικούς που εύχονταν καλή χρονιά… έλεος… τραγικό… λυπάμαι. Είμαι περήφανη για αυτή την απόφαση και ας έχω τσακωθεί με τους υποστηρικτές της άλλης άποψης. Καλή στη συνέχεια στην Αποχή μας!»

Στη σελίδα περιλαμβάνονται μέχρι και υπεύθυνες δηλώσεις, τις οποίες καλούνται τα μέλη να υπογράψουν και να τις δώσουν στους διευθυντές-ντριες των σχολικών ιδρυμάτων, ζητώντας να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας που έχουν λάβει και πόσους εργαζόμενους έχουν προσλάβει στην εκπαιδευτική δομή ώστε αποτελεσματικά να καθαρίζονται οι αίθουσες, επιφάνειες και εξοπλισμός της κάθε αίθουσας διδασκαλίας κλπ. Παράλληλα αναρτώνται δημοσιεύματα με αντιδράσεις αρνητών της μάσκας σε ολόκληρο το κόσμο, ζητώντας από τα μέλη του γκρουπ να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου