ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στο τραπέζι νέα περιοριστικά μέτρα και για την Αττική – Τι είπε ο Πέτσας

κορονοϊός-στο-τραπέζι-νέα-περιοριστι-727859

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων σε περιοχές όπου καταγράφεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, . Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έκανε ειδική αναφορά στην Αττική και την Πέλλα.

“Υπάρχει μια γενικότερη έκρηξη κρουσμάτων της Ευρώπης και αυτό δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού, συν το γεγονός ότι όπως φαίνεται υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές, για παράδειγμα η Αττική και η Πέλλα μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να εξετάσουν ένα κατάλογο μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο εφόσον χρειαστεί. Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και ενδεχόμενο ανακοινώσεων μπορεί να υπάρξει από αύριο το απόγευμα και μετά. Πάντα με βάση την εισήγηση των ειδικών” υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο OPEN είχε δηλώσει πως είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ληφθούν αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής και ότι ο ΕΟΔΥ αναλύει τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση.

Ερωτηθείς αν η Επιτροπή προσανατολίζεται, αν χρειαστεί, να ζητήσει τοπικά μέτρα σε επίπεδο δήμων στην Αττική, ο Β. Κικίλιας τόνισε ότι τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. «Να υπενθυμίσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου