ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Αυξάνονται ραγδαία οι διασωληνωμένοι – Γεμίζουν επικίνδυνα τα νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική

κοροναϊός-αυξάνονται-ραγδαία-οι-διασ-728067

Μπορεί η «κόκκινη περίοδος» του Δεκαπενταύγουστου να αποτελεί πια παρελθόν, ωστόσο η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Όπως φαίνεται και από τα νούμερα του ΕΟΔΥ για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο σημειώνεται σημαντική άνοδος στα κρούσματα αλλά και στους διασωληνωμένους, οι οποίοι έχουν φτάσει τους 53.

Μάλιστα οι συρροές κρουσμάτων σε Αττική, Πέλλα και Πιερία, δημιουργούν νέα ανησυχία.

Τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την τελευταία ενημέρωση -με 302 νέα κρούσματα- θέτουν σε εγρήγορση τις αρμόδιες αρχές, ενώ από αυτά, τα 133 καταγράφονται στην Αττική, 33 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 46 στην Πέλλα.

Αναλυτικότερα:

21 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

2 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως

133 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 13 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αύξηση 70% των διασωληνώσεων τον Σεπτέμβριο

Εκτός όμως από τα κρούσματα κατακόρυφα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Ειδικότερα το προηγούμενο 24ωρο, 480 ασθενείς με κοροναϊό βρίσκονταν σε νοσοκομεία αναφοράς.

Από αυτούς, οι 52 ήταν διασωληνωμένοι, ενώ ακόμη ένας προστέθηκε το Σάββατο.

Σημειώνεται πως ο αντίστοιχος αριθμός στις 30 Αυγούστου δεν ξεπερνούσε τους 36.

Γεμίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική με ασθενείς Covid

Την ίδια ώρα οι μισές και πλέον εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό, αφορούν σε νοσοκομεία της Αττικής, η οποία καταγράφει σταθερά τον τελευταίο καιρό τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊό. Είναι χαρακτηριστικό πως, στo Σωτηρία έχουν ήδη γεμίσει και τα 12 κρεβάτια της ΜΕΘ για τα περιστατικά κοροναϊού, ενώ στον Ευαγγελισμό η πληρότητα αγγίζει το 60%.

Από την Τρίτη ανοίγουν επιπλέον 6 κρεβάτια εντατικής νοσηλείας για ασθενείς με κοροναϊό στον Ευαγγελισμό. Έτσι, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19 αυξάνονται από 18 που είναι σήμερα, σε 24. Συνολικά, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας ανοίγουν επιπλέον 18 κρεβάτια εντατικής για τον COVID στην Αττική.

Συναγερμός για διασπορά κοροναϊού μετά από πάρτι –Νοσηλεύεται ένα παιδί

Εκτός όμως από τα ανησυχητικά νούμερα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, προβληματισμό προκαλούν και συγκεκριμένες περιπτώσεις με κρούσματα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα στην Μυτιλήνη βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό ένα βρέφος 20 ημερών, ενώ στη Λαμία θα γίνει τεστ κοροναϊού σε 80 μαθητές λόγω κρουσμάτων από πάρτι.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σπεύδει σήμερα στη Λαμία για να κάνει τεστ σε 80 μαθητές και μαθήτριες που είχαν άμεσες ή έμμεσες επαφές με παιδιά που ήταν σε πάρτι το Σαββάτου (5/9), όπου συμμετείχαν ο 16χρονος και η 14χρονη από τη Λαμία, που βρέθηκαν θετικοί.

Μέχρι στιγμής νοσηλεύεται ένα παιδί, ενώ είναι σε ετοιμότητα οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές για κάθε ενδεχόμενο.

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και οι τοπικές Αρχές είναι σε ετοιμότητα για να κάνουν ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών. Μάλιστα το πρωί της παρασκευής έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου συμμετείχε και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Μπενιάτα.

Τεστ σε 60 μαθητές και μαθήτριες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, μετά τα δυο κρούσματα της περασμένης εβδομάδας σε δυο μαθητές, που συμμετείχαν σε πάρτι, έχουν μπει σε καραντίνα 60 μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι οικογένειές τους σε κάποιες περιπτώσεις.

Να διευκρινίσουμε ότι ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στο πάρτι είναι πολύ μικρότερος, ωστόσο οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές από την ιχνηλάτηση που έκαναν δημιούργησαν δυο λίστες, που συνολικά φτάνουν τα 60 άτομα, τα οποία άμεσα ή έμμεσα είχαν επαφή με τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά, όσο και τα υπόλοιπα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και όλα είναι στα σπίτια τους. Αυτό που ψάχνουν οι Υγειονομικές Αρχές είναι ο «ασθενής μηδέν», που σίγουρα είναι ασυμπτωματικός και ο οποίος φέρεται να μετέδωσε τον ιό και στα δυο άλλα παιδιά, που αρχικά παρουσίασαν κάποια συμπτώματα και έτσι βρέθηκαν με θετικό αποτέλεσμα στα τεστ που τους έγιναν.

Πολλοί από τους γονείς που αγωνιούσαν προσέφυγαν σε ιδιωτικά εργαστήρια για τεστ ή και στο νοσοκομείο, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να περάσουν 7 ημέρες για να κάνεις το τεστ, ώστε να ξέρεις πραγματικά εάν κάποιος «κουβαλά» τον ιό ή όχι.

Έτσι λοιπόν, σήμερα, Κυριακή, στο ΓΝ Λαμίας, σε ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο «Πέτρινο», το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου θα πάρουν τα δείγματα σταδιακά μέσα στην ημέρα από τους μαθητές και τις μαθήτριες που είναι στις δυο λίστες και εάν βρεθούν κάποια θετικά κρούσματα τότε η ιχνηλάτηση θα προχωρήσει και στις οικογένειες αυτών.

Μυτιλήνη: Θετικό στον κοροναϊό βρέφος 20 ημερών

Ακόμη ένα ανησυχητικό περιστατικό έγινε γνωστό από την Μυτιλήνη, καθώς ένα βρέφος 20 ημερών βρέθηκε θετικό στον Covid-19.

Το μωρό είναι αφγανικής καταγωγής και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε και η μητέρα του.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στην Αθήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου