ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρές εκφράσεις Π. Οικονόμου για τον Κ. Σημίτη

σκληρές-εκφράσεις-π-οικονόμου-για-τον-388268

Σκληρές εκφράσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονομικών, με αφορμή τις επικρίσεις που διατύπωσε σχετικά με το μνημόνιο.

Όπως ανέφερε, «έχει απεμπολήσει την ιδιότητα του πολιτικού και παριστάνει τον ιστορικό. Αποτιμά, λέγοντας ότι τότε είχε γίνει λάθος και έπρεπε να κάνουμε “αυτό”. Ας το έλεγε τότε Βεβαίως, υπάρχουν και οι συνταξιούχοι της πολιτικής που το έχουν ρίξει στην ιστορία..»

Πρόσθεσε πως το μνημόνιο υπήρξε η διαθέσιμη εναλλακτική στην στάση πληρωμών, μέσω της διασφάλισης χρηματοδότησης για την χώρα μας, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχόλια βουλευτών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ακόμα ότι οι σοβαρότερες αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου επιχειρείται να αντιμετωπιστούν με την νέα σύμβαση και το «κούρεμα», ώστε να επιτευχθεί τιθάσευση του δημόσιου χρέους.

Απευθυνόμενος στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι βαρύνεται για δυο επιλογές της: «την απεμπόληση της κυβερνητικής της ευθύνης με τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε το 2009 και την απόρριψη του μνημονίου το 2010 που, τότε, ισοδυναμούσε με χρεοκοπία».

Απαντώντας συγκεκριμένα στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Μπούρα, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «δεν υπάρχει Έλληνας που να μιλάει υπέρ του Μνημονίου», ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε την ΝΔ, ότι υιοθετούσε πολιτική αντίστοιχη της στάσης πληρωμών καταψηφίζοντας το Μνημόνιο – «να μην έχουμε λεφτά να κάνουμε εισαγωγές πετρελαίου θέρμανσης να ζεσταθούμε το χειμώνα, να μην λειτουργούν δημόσια νοσοκομεία και δημόσια σχολεία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου