ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα 150 κιλά χασίς

προσπάθησαν-να-περάσουν-στην-ελλάδα-150-388924
Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να περάσουν από τη χώρα τους στην Ελλάδα 150 κιλά χασίς, αλλά δεν υπολόγισαν τον έλεγχο στα σύνορα.
Η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε σήμερα τουλάχιστον 150 κιλά κάνναβης που προορίζονταν για την Ελλάδα στη διάρκεια μιας επιχείρησης στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες, στη νότια Αλβανία.
Μια ομάδα λαθρεμπόρων επιχειρούσε να διασχίσει τα αλβανικά σύνορα προς την Ελλάδα με σάκκους γεμάτους κάνναβη όταν εντοπίστηκε από τη μεθοριακή αστυνομία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έξι λαθρέμποροι, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι, άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν, πριν εγκαταλείψουν το εμπόρευμα και τα όπλα τους και διαφύγουν προς τα βουνά.
Ωστόσο η δράση τους δεν σταμαάει εδώ αφού χθες Τετάρτη η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε στο λιμάνι του Δυρραχίου, 40 χλμ. βορειοδυτικά των Τιράνων, 621 κιλά κάνναβης που προορίζονταν για την Ιταλία.

Η Αλβανία έχει γίνει, σύμφωνα με εκθέσεις διαφόρων διεθνών αστυνομικών υπηρεσιών, ο κύριος προμηθευτής κάνναβης στην Ευρώπη. Μολονότι οι τοπικές αρχές ανακοινώνουν πως καταστρέφουν κάθε χρόνο 70.000 ως 100.000 δενδρύλλια, οι διεθνείς εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη απομακρυσμένες περιοχές οι οποίες διαφεύγουν του ελέγχου των αρχών.

Στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στα Τίρανα, ο ιταλός εισαγγελέας Κατάλντο Μότα, της εθνικής διεύθυνσης κατά της μαφίας του Λέτσε, στη νότια Ιταλία, δήλωσε πως η Αλβανία παράγει τουλάχιστον 20 τόνους κάνναβης ετησίως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου