ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας

πρόσκρουση-πλοίων-στο-λιμάνι-της-πάτρ-389046

Απογευματινές ώρες χθες στο νότιο λιμένα της Πάτρας κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του πλαγιοδετημένου Ε/Γ-Ο/Γ «OLYMPICCHAMPION» Ν.Χανίων 29, με 93 επιβάτες και 53 οχήματα, λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, προσέκρουσε αρχικά με την πρυμναία δεξιά πλευρά του στην προβλήτα και ταυτόχρονα το μέσο του ήρθε σε επαφή με τα κιγκλιδώματα της αριστερής βαρδιόλας της γέφυρας του παραβεβλημένου Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» Ν.Ηρακλείου 34.

Στη συνέχεια το «OLYMPICCHAMPION» προσέκρουσε με την πρυμναία του πλευρά στο παραβεβλημένο Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFASTII» Ν.Π.11930, προκαλώντας του εσωκοίλωμα στην αριστερή εξωτερική πλευρά του, σε ύψος περίπου 10 μ. από την ίσαλο γραμμή.

Το «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο χθες στις 23.59 με προορισμό τη Βενετία, ενώ το «SUPERFASTII» έχει προγραμματισμένο δρομολόγιο σήμερα στις 18.00 με προορισμό το Μπάρι Ιταλίας.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε ρύπανση της θάλασσας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγόρευσε τον απόπλου και στα τρία πλοία μέχρι να επιθεωρηθούν από το Νηογνώμονα που τα παρακολουθεί και προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης και ισχύος των πιστοποιητικών τους.

Στη συνέχεια το «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» μετά από προσκόμιση πιστοποιητικού επιθεωρήσεως από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης και τα πιστοποιητικά του σε ισχύ απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του.

Το δρομολόγιο του «OLYMPICCHAMPION» από Πάτρα για Ηγουμενίτσα – Ανκόνα Ιταλίας ακυρώθηκε, ενώ οι επιβάτες του πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου