ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Παπαρήγα:Η κυβέρνηση είναι σαν την προηγούμενη, αλλά δεν κορόιδεψε

αλ-παπαρήγαη-κυβέρνηση-είναι-σαν-την-π-389063

«Τα “αντάρτικα” στο και πέντε δεν έχουν αξία, είναι φιγούρα περισσότερο» είπε η κυρία Παπαρήγα αναφερόμενη στην διαφοροποίηση δεκάδων βουλετών του ΠαΣοΚ κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

Την εκτίμηση ότι και όταν «κλείσει» το PSI δεν θα αρχίσει η ανάκαμψη έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Με το PSI – είτε γίνει στη βάση της απόφασης του περασμένου Οκτώβρη είτε με μεγαλύτερο «κούρεμα», δεν πρόκειται ούτε να καθυστερήσουν ούτε να ανασταλούν «τα όλο και χειρότερα που έρχονται, όσον αφορά τα μέτρα σε βάρος του λαού και τη συνέχιση της ύφεσης που μπορεί να γίνει και μεγαλύτερη», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real FM».

Απέρριψε την άποψη που λέει ότι μόλις κλείσει το PSI θα αρχίσει η ανάκαμψη, σημειώνοντας ότι αυτό «δεν ισχύει». Οπως τόνισε «η ανάκαμψη αργεί και όταν θα γίνει αυτή η ανάκαμψη θα γίνει πάνω σε ερείπια, όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα είναι δε πολύ χαμηλής πτήσης, και θα περικλείει τον κίνδυνο μιας νέας χειρότερης κρίσης».

Κρίνοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου και συγκρίνοντάς την με την προηγούμενη, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αυτή η κυβέρνηση δεν κορόιδεψε το λαό ότι θα φέρει κάτι διαφορετικό, ότι θα του λύσει προβλήματα ή ότι θα κάνει πιο μαλακή την κρίση, ή θα συντομεύσει τη φάση της κρίσης. Ο λαός πρέπει να το έχει καθαρό. Και να μη νοιώθει απογοητευμένος. Γιατί αυτοί που ήρθαν στην κυβέρνηση δεν είναι τίποτα διαφορετικό από προηγούμενα».

Και πρόσθεσε: «Μπήκε επικεφαλής ένας τραπεζίτης, που θεωρείται, ας πούμε, πιο κατάλληλος, έχει πιο άμεση προσωπική γνώση των πραγμάτων, αλλά ξανάλεω, η διαχείριση της κρίσης δεν μπορεί να λυθεί μόνο με την αλλαγή προσώπων, ακόμα και στα πλαίσια των διαχειριστών που έχουν τους ίδιους στόχους».

Επίσης, η κυρία Παπαρήγα, σχολιάζοντας την «ανταρσία» των 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, επεσήμανε ότι «τα «αντάρτικα» στο «και πέντε» δεν έχουν αξία, είναι φιγούρα περισσότερο. Αλλά ξέρετε τι μου θύμισε; Ομάδα με επικεφαλής τον επικείμενο υποψήφιο για τη διεκδίκηση της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ».

Τόνισε ότι η κίνηση των βουλευτών εντάσσεται στο «εσωκομματικό παιχνίδι» υπό την πίεση κλάδων και εργαζομένων και συμπλήρωσε: «Επειδή ήμουν μέσα στη Βουλή και έζησα την ατμόσφαιρα, ξέρετε, είναι άλλο να βλέπεις τη Βουλή στην τηλεόραση, ε, παίχτηκαν παιχνίδια. Εγώ δεν ήξερα, να γελάω ή να κλαίω μέσα εκεί. Ήταν μια αγανάκτηση, είχες μια γεύση αηδίας».

Όσον αφορά στις ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, υπογράμμισε ότι «σύνθεση φιλολαϊκή δε θα έχουμε, με τα σημερινά δεδομένα, γιατί εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα». Ωστόσο, επέμεινε στο ζήτημα της εξέλιξης του συσχετισμού δύναμης. «Για να ανοίξει ο δρόμος για την ριζική αλλαγή, ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος να την πραγματοποιήσει και οι ριζοσπαστικές δυνάμεις και το ΚΚΕ. Δεν είναι κάτι που καθορίζεται με προγράμματα εγκεφαλικά, ούτε από τον Περισσό, ούτε από το Μαξίμου», τόνισε.

Εκτίμησε ότι οι εκλογές θα φέρουν καινούρια στοιχεία, αλλά «και ο λαός πρέπει να τεντωθεί όσο μπορεί και να εγκαταλείψει τα δυο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Το ποιοτικό στοιχείο των εκλογών, «αυτό που πραγματικά θα δημιουργήσει άλλη ατμόσφαιρα, αισιοδοξίας, όχι πάνω από τα σύννεφα», είναι η δύναμη του ΚΚΕ, επεσήμανε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου