ΕΛΛΑΔΑ

Καρατζαφέρης: Δεν ήξερα για τους τοκογλύφους – Θα διαγράψω τον Βελόπουλο

καρατζαφέρης-δεν-ήξερα-για-τους-τοκογ-389519

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εμφανίζουν το βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο να έχει στενές σχέσεις με μέλη του κυκλώματος τοκογλύφων – εκβιαστών της Θεσσαλονίκης βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης τον απειλεί ακόμη και με διαγραφή.

Ο κ. Βελόπουλος στις νέες φωτογραφίες -μετά τις αρχικές- που αποκαλύπτει το vima.gr απαθανατίζεται -και με ένα τρίτο κατηγορούμενο του κυκλώματος, τον 48χρονο Δημήτρη Λογοθέτη που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές βοηθούσε στις παράνομες τραπεζικές συναλλαγές του κυκλώματος.

Επιπλέον σε μία άλλη φωτογραφία ο κ. Βελόπουλος φαίνεται να χειροκροτεί τον κατηγορούμενο ως αρχιτοκογλύφο Μάρκο Καραμπέρη, ενώ στο μικρόφωνο είναι ένας άλλος εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Οι φωτογραφίες φέρεται να έχουν ληφθεί σε νυκτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, το φθινόπωρο του 2010, σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα του βασικού κατηγορούμενου Μάρκου Καραμπέρη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Ημαθίας. Ωστόσο στην εκδήλωση αυτή δίνουν βροντερό παρόν και φωτογραφίζονται πανευτυχείς στο πλευρό του κ. Βελόπουλου επιχειρηματίες και πρώην τραπεζικοί που κατηγορούνται ότι πρωτοστατούσαν στο κύκλωμα τοκογλυφίας.

Ανάμεσα σε αυτούς λοιπόν, με τους οποίους φωτογραφίζεται περιχαρής ο κ Βελόπουλος και τους χειροκροτεί, είναι και ο Δημήτρης Λογοθέτης, ο οποίος όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ «είναι άμεσος συνεργάτης του Καραμπέρη και ο ρόλος του είναι να παρέχει συμβουλές ώστε να είναι νομιμοφανείς οι παράνομες δραστηριότητές του, εκμεταλλευόμενος ότι είναι άριστος γνώστης του τραπεζικού συστήματος».

Μάλιστα, σύμφωνα με καταθέσεις, φέρεται να ήταν αυτός που φρόντιζε να διοχετεύει έσοδα του κυκλώματος στην Ελβετία ενώ έχει πραγματοποιήσει ταξίδια στη Ζυρίχη μαζί με τον Μάρκο Καραμπέρη.

Σε συνομιλίες που περιέχονται στην δικογραφία ακούγεται ο Δημήτρης Λογοθέτης να συνεννοείται μαζί τους για εισπράξεις από θύματα του τοκογλυφικού κυκλώματος.

Επιπλέον, σε μια άλλη συνομιλία(στις 13 Ιουλίου 2011), ακούγεται ο ίδιος κατηγορούμενος να αποκαλεί τον Δημήτρη -αρχηγό μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις της συμπρωτεύουσας- «συνεταίρο μου, κολλητό μου, αδελφό μου, αίμα μου».

Πάντως ο κ. Βελόπουλος, μέχρι στιγμής, δεν έχει προχωρήσει σε κανένα διευκρινιστικό σχόλιο για τις επαφές του αυτές.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιχείρησε να απαντήσει για τις δικές του συναντήσεις με τα μέλη του κυκλώματος.

Μέσω της εκπομπής που διατηρεί στο τηλεοπτικό κανάλι ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτε για τις παράνομες δραστηριότητες του Καραμπέρη, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι είναι χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας!

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο Καραμπέρης ήταν απλά συνεργαζόμενος με το ΛΑΟΣ στις Περιφερειακές Εκλογές, και ότι εάν αποδειχθεί ήταν μέλος του κόμματος θα ζητήσει την παραίτηση και του Κυριάκου Βελόπουλου.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου