ΕΛΛΑΔΑ

«Άρωμα γυναίκας» είχε η σπείρα των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης

άρωμα-γυναίκας-είχε-η-σπείρα-των-εκβ-390440

Τα… τακούνια της μαφίας, βέβαια, μπορεί να μην είχαν ηγετικό ρόλο στις εγκληματικές οργανώσεις, ωστόσο η παρουσία τους ήταν παραπάνω από ουσιαστική και αναγκαία. Δρούσαν περισσότερο επικουρικά, και λειτουργούσαν ως η «βιτρίνα» των τοκογλύφων. Η εμπροσθοφυλακή τους.

Οι γυναίκες της μαφίας άλλοτε ήταν εισπράκτορες και μεταφορείς χρημάτων – εξάλλου κάτι τέτοιο θα ήταν πιο εύκολο για τα θύματα, που ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια αν δεν τους υπενθύμιζαν διαρκώς ότι έχουν μπλέκει με μπράβους…

Σε άλλες περιπτώσεις, έδιναν χρήσιμες συμβουλές νομικής φύσεως.

Πάντα ήταν καλοβαλμένες κι εντυπωσιακές. Ντύνονταν προσεγμένα, με επώνυμα ρούχα, είχαν άψογο μακιγιάζ και συμπεριφορά «κυρίας υπεράνω υποψίας». Όμορφες, αιθέριες παρουσίες και ψηλά τακούνια ξεγελούσαν για τις προθέσεις τους και έπειθαν πιο εύκολα τα θύματά τους. Ήταν το «ανθρώπινο πρόσωπο» των οργανώσεων, και προηγούνταν πάντα των μπράβων και των ασφυκτικών πιέσεων.

Η γυναίκα με την κωδική ονομασία «Σιμώνα», για παράδειγμα, επισήμως ήταν υπάλληλος ζαχαροπλαστείου – στην πραγματικότητα όμως εισέπραττε χρήματα για λογαριασμό του κυρ-Μάρκου.

Η «Ελένη» ήταν το δεξί χέρι ενός εκ των αρχηγών. Υπενθύμιζε “περιπτώσεις” και οφειλές και έδινε συμβουλές, ενώ ανάλογη δουλειά έκανε και το «Μαράκι», που επισήμως ήταν άνεργη.

Στην παρέα υπήρχε και δικηγόρος, ενώ τα χρήματα κατατίθεντο σε λογαριασμούς γυναικών που ήταν είτε συγγενείς των εμπλεκόμενων ή σύντροφοί τους.

Η «Δώρα», για παράδειγμα, ήταν σύντροφος ενός εκ των “εγκεφάλων” και εμφανιζόταν ως καταθέτρια.

Όσο για το… «Μωρό» ήταν επίσης σύντροφος έτερου εγκεφάλου, στα κάλλη της οποίας δεν μπορούσαν να αντισταθούν οι διευθυντές των τραπεζών…

Φυσικά έδιναν τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο, αφού εκτός από τα λούσα και την καλή ζωή, οι λογαριασμοί τους ήταν πάντα γεμάτοι και δεν είχαν ν’ ανησυχούν για πολλά.

Τώρα, βέβαια, οι 10 γυναίκες θα χρειαστεί να ξεχάσουν τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής και να φορέσουν τη στολή της φυλακής. Α, και να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι, εκεί που θα είναι, νύχια και μαλλιά θα μείνουν κάπως απεριποίητα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου