Γέμισε η αγορά με ξένα κέρματα που μοιάζουν με το ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-22, 23:34:54
Γέμισε η αγορά με ξένα κέρματα που μοιάζουν με το ευρώ

Μορφή χιονοστιβάδας πάιρνει το πρόβλημα της διακίνησης ξένων νομισμάτων που μοιάζουν με το ευρώ και που κάποιοι επιτήδειοι τα έχουν προμηθευτεί και τα «σπρώχνουν» στην αγορά.

Σκοπός τους να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες που πάνω στις γρήγορες συναλλαγές δεν δείχνουν τη δέουσα προσοχή στα κέρματα των 10,20,50 λεπτών καθώς και του 1 και 2 ευρώ.

Κέρματα από την γειτονική Τουρκία, Βουλγαρία, από την Βραζιλία, το Μπαχρέιν, την Γιουγκοσλαβία ακόμη και παλαιά εικοσάδραχμα εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με πραγματικής αξίας νομίσματα του ευρώ καθώς έχουν περίπου το ίδιο καλούπι, το ίδιο χρώμα, τα ίδια μέταλλα κατασκευής και την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού). Μία δεύτερη και πιο προσεχτική ματιά όμως αποδεικνύει το αντίθετο: ότι πρόκειται για νομίσματα χαμηλότερης ή ακόμα και μηδαμινής αξίας.

Επίσης, από τη μια πλευρά όλα έχουν το κεφάλι σημαίνοντος προσώπου της εκάστοτε χώρας όπως και πολλά νομίσματα των 2 ευρώ (Ισπανίας, Βελγίου, Ιταλίας).

Στις γρήγορες συναλλαγές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το προσέξουμε δηλώνει ο κ. Βασίλης, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην Ομόνοια, μάλιστα όπως λέει στο Νewsit έχουν εξαπατηθεί εκατοντάδες συνάδελφοί του.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι αυτοκινητιστές, περιπτερούχοι και άλλοι επαγγελματίες που κάνουν συχνές συναλλαγές με κέρματα, καθώς είναι πολύ εύκολο να μην αντιληφθούν το "μαϊμού" - ευρώ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=