ΕΛΛΑΔΑ

«Συναγερμός» για τέσσερα νησιά, πλαφόν ατόμων σε εκδηλώσεις -Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν

συναγερμός-για-τέσσερα-νησιά-πλαφό-749513

Νέα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τακτική τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα μέτρα θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στις 15:30 της Παρασκευής.

Μέτρα σε τέσσερα νησιά

Στο επίκεντρο των νέων μέτρων, θα βρεθούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέσσερα νησιά: Υδρα, Σπέτσες, Πάρος, Αντίπαρος.

Σε αυτά, θα επιβληθούν μέτρα αντίστοιχα με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην περίπτωση του Πόρου, ωστόσο δεν θα εφαρμοστούν οριζόντια, αλλά θα προσαρμοστούν ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα του κάθε νησιού. Αυτό σημαίνει ότι, όπου κριθεί σκόπιμο και σε όποιο βαθμό, θα επιβληθεί απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24.00 έως τις 07.00 της επομένης, αναστολή εκδηλώσεων όπως live πάρτι, απαγόρευση κάθε είδους συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων και περιορισμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα, όπως και χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Πλαφόν 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει, εκτός από τα μέτρα στα τέσσερα νησιά:

-Μείωση του αριθμού των ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (σ.σ. γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες κ.α.) από τα 100 άτομα που είναι σήμερα, στα 50 ή σε ακόμη λιγότερα.

-Υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, σε περίπτωση δημόσιων συναθροίσεων. Ο αριθμός των ατόμων που συνιστούν “δημόσια συνάθροιση” θα ανακοινωθεί από τον Νίκο Χαρδαλιά.

-Αυστηρή σύσταση για “αυτοαπομόνωση” επτά ημερών όσων επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

-Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο “τραπέζι” βρίσκεται πάντα και το sms για τις μετακίνησεις,ωστόσο μέχρι ώρας δεν φαίνεται να προκρίνεται ως μέτρο.

Σημειώνεται πως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμα τους προς τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τους νέους, τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους, τουλάχιστον για επτά ημέρες. “Η σύσταση θα είναι πάρα πολύ αυστηρή. Όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει. Τι σημαίνει να προσέχει; Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Το επόμενο 48ωρο θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο για τους ειδικούς, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει για διακοπές λόγω του Δεκαπενταύγουστου και ο κίνδυνος για τη διασπορά του κορονοϊού είναι ακόμα μεγαλύτερος.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου