Κηδεύεται ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-13, 11:44:11
Κηδεύεται ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Κηδεύεται σήμερα ο Ντίνος Χριστινιάπουλος, με τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να απευθύνει το «ύστατο χαίρε» στον σπουδαίο ποιητή.

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος απεβίωσε την Τρίτη, 11/8 του 2020 και η κηδεία του τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησίες, ενώ θα ακολουθήσει, στις 12:00, η ταφή στο νεκροταφείο Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε με δημοτική δαπάνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κεντρικού δήμου και σε αυτή βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, έναν άνθρωπο που καθόρισε τα εικαστικά, τα καλλιτεχνικά, τα λογοτεχνικά πράγματα της πόλης και της χώρας μας, μετά τον πόλεμο».

Στην κηδεία παρευρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κούβελας, αλλά η βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, και ο πρώην βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Το παρών ακόμη έδωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, μαζί με εκπροσώπους τεχνών και γραμμάτων, όπως ο τραγουδιστής, Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Στεφάνι στην κηδεία του σπουδαίου ποιητή, έστειλε μεταξύ άλλων και η Οικογένεια Τσιτσάνη.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πηγή: thes.gr

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=