ΕΛΛΑΔΑ

«Επιτέλους στο σπίτι μου»: Τα πρώτα λόγια της 34χρονης

επιτέλους-στο-σπίτι-μου-τα-πρώτα-λόγ-750576

Η είδηση ότι η 34χρονη Ιωάννα πήρε εξιτήριο, δημιουργεί αισιοδοξία στους ανθρώπους που τη γνωρίζουν αλλά και σε όλους όσους παρακολούθησαν τον Γολγοθά της, μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε που ενώ πήγαινε ανυποψίαστη στη δουλειά της στην Καλλιθέα, στις 20 Μάϊου. Η Ιωάννα έχει δεχθεί κύματα συμπαράστασης από γνωστούς και άγνωστους που παρακολουθούν την οδυνηρή πορεία της προς την αποκατάσταση.

Πήρε εξιτήριο μετά από 80 ημέρες νοσηλείας και είναι η πρώτη φορά που επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειάς της που είναι δίπλα της από την πρώτη στιγμή. Φυσικά, πρόκειται για ένα μικρό “διάλειμμα”, αφού η 34χρονη γυναίκα θα υποβληθεί και σε νέα χειρουργεία για την αποκατάσταση του προσώπου και του σώματός της, εκεί που την έπληξε το φονικό υγρό. Το καυστικό υγρό που της πέταξε η 35χρονη γνωστή της -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- της προκάλεσε εγκαύματα στο 93% του προσώπου της. Η περιπέτεια όμως δεν αφορά μόνο την σωματική αλλά και την ψυχική αποκατάσταση της νεαρής γυναίκας που είδε μέσα σε δευτερόλεπτα τη ζωή της να αλλάζει για πάντα. Το ψυχικό τραύμα μπορεί να μοιάζει ανεπούλωτο αλλά, όπως έχει πει ο φιλικός της κύκλος και οι θεράποντες ιατροί της, η Ιωάννα είναι μια μαχήτρια η οποία μέσα σε πόνους και εγχειρήσεις έχει δείξει θέληση για ζωή.

Είδε το πρόσωπό της για πρώτη φορά

Λίγο πριν πάρει εξιτήριο και μετά από ειδική προετοιμασία, η 34χρονη είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό της. Όπως δήλωσε η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου: “Αντέδρασε σχετικά καλά και έχει δεχτεί την εικόνα της”. “Έχει επουλώσει τα τραύματά της, δεν έχει κίνδυνο ζωής και είναι σε μια καλή κατάσταση που μπορεί να βρίσκεται στο σπίτι” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Τα εγκαύματα της άτυχης 34χρονης είναι εκτεταμένα και εντοπίζονται στο πρόσωπο, την πλάτη, τα άνω άκρα και τον θώρακα. Πρόκειται για σοβαρά εγκαύματα, “αφού το χημικό έγκαυμα πάει βαθιά” σημειώνει η γιατρός. Το μάτι της, που αντιμετώπιζε και σοβαρό πρόβλημα με κίνδυνο να χάσει την όρασή της, είναι σε καλή κατάσταση, με τους ειδικούς να είναι αισιόδοξοι.

Τα χειρουργεία, η δύναμη και η αισιοδοξία

Η 34χρονη έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα σε επτά χειρουργεία, εξαιρετικά μεγάλα και επώδυνα. Τα χειρουργεία είχαν σαν στόχο την αποκατάσταση του μετώπου, των βλεφάρων και της παρειάς που είχαν υποστεί μεγάλες βλάβες. Τα χειρουργεία ήταν ένας αληθινός μαραθώνιος με προσθήκη τεχνητού δέρματος που το έχει δεχτεί το σώμα της πολύ καλά. Οι γιατροί έχουν μιλήσει για το πόσο μεθοδική και συνεργάσιμη είναι η Ιωάννα, κάτι ενθαρρυντικό και για το επίπεδο της ψυχολογικής της αντοχής. Στο πλευρό της ήταν καθημερινά οι ψυχολόγοι που τη στηρίζουν και την ενθαρρύνουν να κάνει και το επόμενο βήμα. Με αυτό το εξιτήριο έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της θεραπείας της ενώ θα ακολουθήσουν δεκάδες χειρουργεία στο άμεσο μέλλον.

Υποδοχή στο σπίτι της

Η Ιωάννα έφθασε χθες Τετάρτη, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι στο σπίτι της στο Μοσχάτο και εκεί είχε την πρώτη ευχάριστη έκπληξη. Την περίμεναν οι φίλες της που την καλωσόρισαν με αγκαλιές και φιλιά.

Ήταν όλες συγκινημένες και ιδιαίτερα η Ιωάννα. Μόλις το αυτοκίνητο έφθασε στη γειτονιά της, γύρισε στον αδερφό της και τη μητέρα της και τους είπε: “Επιτέλους στο σπίτι μου”.

Η σιωπή της κατηγορούμενης

Ενώ η Ιωάννα έχει πάρει τον αργό και επώδυνο δρόμο της αποθεραπείας, η 35χρονη κατηγορούμενη που βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Αυλώνα, δεν έχει ανοίξει το στόμα της, διατηρώντας το δικαίωμα της σιωπής που της δίνει ο νόμος.

Έχει δεχθεί μόνο μια επίσκεψη στο κελί της από τον πατέρα της και όλοι περιμένουν να αποφασίσει αν θα καταθέσει. Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να οδηγηθεί σε πιθανούς συνεργούς αλλά και αυτούς που την προμήθευσαν με το βιτριόλι της επίθεσης κατά της Ιωάννας. Η υπόθεση παραμένει ανοικτή καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων για το δεύτερο κινητό της κατηγορουμένης και το λάπτοπ της.

[thetoc]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου