ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 25.000 απελάσεις λαθρομεταναστών

πάνω-από-25-000-απελάσεις-λαθρομεταναστών-391891

Μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που βρισκόταν στην πρωτεύουσα έχει αποχωρήσει οικειοθελώς, ενώ τουλάχιστον 25.000 άτομα που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας απελάθηκαν πέρυσι, υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Χρήστος Παπουτσής ερωτήθηκε για την κατάσταση στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Ισοτιμία, ειδικά μάλιστα για την εντύπωση ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εμφανίζεται μείωση του αριθμού των αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα. «Ή απελάθηκαν ή έφυγαν οικειοθελώς… Τον τελευταίο χρόνο πάνω από 25 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν απελαθεί. Από την περασμένη Άνοιξη έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στην Αθήνα από την Ελληνική Αστυνομία. Κάθε μέρα ελέγχονται κατά μέσο όρο 400 παράνομοι μετανάστες. Για όσους από αυτούς διαπιστώνεται και οποιαδήποτε παραβατική – παράνομη συμπεριφορά πέρα από τη δρομολόγηση της προσαγωγής τους στις Εισαγγελικές Αρχές, δρομολογούνται κατά προτεραιότητα και οι διαδικασίες διοικητικής απέλασης στις χώρες τους», σημείωσε ο κ. Παπουτσής.

Μεγάλη είναι η βελτίωση, κατά τον ίδιο, και στο σύστημα παροχής ασύλου, καθώς «τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί η δουλειά των Επιτροπών που εξετάζουν τις αιτήσεις για το άσυλο. Όταν παρέλαβα το Υπουργείο, πριν από 15 μήνες, ο αριθμός των εκκρεμών αιτημάτων ήταν 48.000. Σήμερα έχει περιορισθεί στις 30.000», εκτίμησε. Η κυβέρνηση «τρέχει» τις μεταρρυθμίσεις στο άσυλο παράλληλα με την δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών, όπου «θα είχαμε ήδη περισσότερα αποτελέσματα εάν δεν συναντούσαμε μεγάλες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες», κατά τον κ. Παπουτσή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου