ΕΛΛΑΔΑ

Οι απολογίες των μελών της συμμορίας των «53»- Ποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι

οι-απολογίες-των-μελών-της-συμμορίας-τ-391949

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα 16 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του κυκλώματος των εκβιασμών και της τοκογλυφίας για να απολογηθούν.

Μεταξύ των 16 που έφτασαν στα δικαστήρια για να απολογηθούν ήταν το ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο δημοσιογράφος της ΕΤ3, ο απόστρατος και ο εν ενεργεία αστυνομικός, το ανώτατο στέλεχος της Πειραιώς, μπράβοι, ο γιος και οι γραμματείς του φερόμενου αρχηγού της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης και ο Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε τις απολογίες:

Δημοσιογράφος: «Είμαι σε άθλια οικονομική κατάσταση»

Ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη, καθώς όπως είπε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο δεν προκύπτει, ενώ ισχυρίστηκε πως δε γνώριζε κανέναν από αυτούς που υποτίθεται ότι κατέθεταν στους λογαριασμούς του, εκτός από ένα δικηγόρο. «Βρίσκομαι σε άθλια οικονομική κατάσταση και ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ανακριτή. Σε δηλώσεις τους οι δικηγόροι του δημοσιογράφου τόνισαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν τοκογλυφία και ότι οι λογαριασμοί του είναι καθαροί, ενώ η μόνη κίνηση που υπάρχει είναι οικονομική διευκόλυνση ενός φίλου του χωρίς τόκο.

Απολογία γιου: «Είμαι απλά συνδικαιούχος στους λογαριασμούς»

Στην απολογία του ο γιος του φερόμενου ως αρχηγού της πρώτης οργάνωσης (σ.σ. Μ. Καραμπέρη) υποστήριξε ότι η δραστηριότητα του πατέρα του ξεκίνησε όταν ήταν μαθητής, με τον ίδιο να αναφέρει πως μετέπειτα μετά πήγε στην Αγγλία. «Στο κατηγορητήριο υποστηρίζεται στο ότι είμαι συνδικαιούχος στους λογαριασμούς του πατέρα μου, αυτό συνέβη όταν χώρισε με τη μητέρα μας και μας έβαλε και τα δύο παιδιά στους λογαριασμούς του» ανέφερε ο γιος ενώπιον του ανακριτή.

Αρνείται τις κατηγορίες το στέλεχος του ΣΔΟΕ

Μετά την απολογία του ανώτατου στελέχους του ΣΔΟΕ (Παπαχατχής) ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ότι δε γνωρίζει κανέναν άλλον από αυτούς που κατηγορούνται ως μέλη εκτός από το φερόμενο αρχηγό της πρώτης οργάνωσης, τον οποίο γνωρίζει από το 1990 που ήταν πρόεδρος των εφοριακών και πραγματοποιούσε χορούς σε κέντρα διασκέδασης.

Ανέφερε ότι με το που ανέλαβε το πόστο του στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ έδωσε εντολές ελέγχου υπό την καθοδήγηση επόπτη, για τη σχετική υπόθεση, ενώ εστάλησαν έγγραφα για να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί του και επιστολές στα υποθηκοφυλάκεια όλης της χώρας για τυχόν περιουσιακά στοιχεία. Σε ερώτηση σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες ο δικηγόρος είπε πως ήταν μια τυπική συνομιλία και οι εντολές για τον έλεγχο δόθηκαν δέκα μέρες μετά το τηλεφώνημα.

«Επικοινωνιακό σόου από την αστυνομία»

Ο δικηγόρος του εν ενεργεία αστυνομικού επισήμανε πως ο πελάτης του δεν έχει σχέση με τη δραστηριότητα που του αποδίδεται. Η κατηγορία που τον βαραίνει ήταν ότι στρατολογούσε άτομα για την προστασία των νυχτερινών κέντρων και ότι ήταν αυτός που μετέφερε τα χρήματα.

Τα επιχειρήματα για τη αθωότητα του είναι ότι από το άνοιγμα των λογαριασμών δεν αποδεικνύεται κατάθεση οποιουδήποτε ποσού πέραν της μισθοδοσίας. Από τους φερόμενους ως παθόντες ή καταγγέλλοντες κανένας δεν τον γνωρίζει ως ύπαρξη, ενώ υπάρχουν μόνο τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες, αδιάφορες που δεν αποδεικνύουν τίποτα. Τέλος μίλησε για επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί από την ασφάλεια και γίνεται γιατί έρχεται η τρόικα και σε ένα μήνα έχουμε κρίσεις αξιωματικών.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους είναι τα εξής:

o Οι δύο δικηγόροι κ. Ζήνδρος και Σταμπούλης αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση σε ΑΤ μία φορά το μήνα και εγγύηση 100.000 έκαστος.

o Ο εφοριακός εν ενεργεία κ. Μουταφίδης και η γραμματέας του φερόμενου ως αρχηγού της μίας εγκληματικής οργάνωσης, του κ. Λαμπάκη, η κ. Τζωάννου, τους ίδιους περιοριστικούς όρους και εγγύηση 200.000 ευρώ. o Η γυναίκα του φερόμενου ως αρχηγού της άλλης εγκληματικής οργάνωσης, του κ. Μελέτη, τους ίδιους περιοριστικούς όρους και εγγύηση 300.000 ευρώ. o Ενώ ένας κατηγορουμενος ως υπάλληλος των οργανώσεων, ο κ. Παπαγεωργίου με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και 10.000 ευρώ εγγύηση.

Με πληροφορίες από το thessalonikipress.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου