ΕΛΛΑΔΑ

Πόρος: Ερημώνει το νησί μετά τα κρούσματα του κορωνοϊού

πόρος-ερημώνει-το-νησί-μετά-τα-κρούσμα-754459

Ακυρώσεις κρατήσεων ενόψει δεκαπενταύγουστου και αναχωρήσεις επισκεπτών η εικόνα μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων – Τι λέει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου του νησιού Δημήτρης Συξέρης

Ζοφερή είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Πόρο μετά την επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων λόγω των δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στο νησί. «Εχουμε αποχωρήσεις επισκεπτών και ακυρώσεις κρατήσεων ενόψει του δεκαπενταύγουστου», είπε στον ΘΕΜΑ 104,6, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου, Δημήτρης Συξέρης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα μέτρα τηρούνται και αυτή είναι και η σύσταση του εμπορικού συλλόγου προς τα μέλη του. Σήμερα, πάντως, αναμένονται τα αποτελέσματα των περίπου 130 τεστ που έγιναν από τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της ιχνηλάτισης των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, απέστειλαν επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Στην επιστολή εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί «θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, όλοι οι οικονομικοί δείκτες της περιοχής θα υποχωρήσουν και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις και στην λειτουργία των τοπικών υπηρεσιών θα θέσουν τίτλους τέλους στην φετινή τουριστική δραστηριότητα». Σημειώνουν ότι η επέκταση των αναστολών των συμβάσεων εργαζομένων για όσο χρόνο κρατάει το τοπικό lockdown δεν αρκεί, ότι «απαιτείται μια νέα και τοπικά εντοπισμένη ολιστική αντίληψη υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, η οποία θα περιλαμβάνει γενικά μέτρα».

«Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε για το σύνολο των επιχειρήσεων του Πόρου, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, εκτός των αυτονόητων φορολογικών και ασφαλιστικών αναστολών, όλα εκείνα τα μέτρα που ήδη ισχύουν για την τουριστική διαμονή με επίκεντρο την μείωση των ενοικίων για όλες τις επιχειρήσεις, την αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων, την παροχή νέας αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επιχειρηματίες και εργαζομένους και την αναστολή σφράγισης των επιταγών. Αντίστοιχα, για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τοπικά lockdown, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί γι’ αυτές ειδικός σχεδιασμός στην νέα φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αναμένεται περί το τέλος Αυγούστου με ενισχύσεις που θα μπορέσουν προσωρινά να αντισταθμίσουν τις ολικές απώλειες και θα κρατήσουν τις επιχειρήσεις ζωντανές» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου