ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθη αλλοδαπός εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης

ελ-ασ-συνελήφθη-αλλοδαπός-εις-βάρος-το-755071

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης των ισπανικών αρχών, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο άνδρας συνελήφθη στο Καβούρι και κατηγορείται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη κατοχή όπλων, πλαστογραφία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη

«Συνελήφθη, την 5-8-2020 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης των Ισπανικών Αρχών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης κατοχής όπλων, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών εντοπίσθηκε ο ανωτέρω τις πρωινές ώρες της 4-8-2020 στο Καβούρι Αττικής, δηλώνοντας ψευδώς υπήκοος διαφορετικής χώρας, επιδεικνύοντας σχετικό διαβατήριο και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Εν συνεχεία, έπειτα από συνεργασία της ανωτέρω Υπηρεσίας με ομόλογες Υπηρεσίες του εξωτερικού και την αποστολή σχετικής αλληλογραφίας, επιτεύχθηκε η ταυτοποίησή του ως διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε κατά σειρά στους αρμόδιους Εισαγγελείς».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου