ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπέος προσέφυγε στον ΟΗΕ ζητώντας την αποφυλάκισή του

ο-μπέος-προσέφυγε-στον-οηε-ζητώντας-τη-392526

Μπορεί πριν από λίγες ημέρες, η ελληνική δικαιοσύνη να αποφάσισε την παραμονή του στις φυλακές Ναυπλίου, ωστόσο, ο ίδιος δεν το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένος να «κυνηγήσει» την απελευθέρωσή του ακόμα και στον ΟΗΕ. Αυτό ακριβώς έπραξε ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του συνέχισε τον δικαστικό αγώνα του εκτός συνόρων.

Έτσι λοιπόν, μετά την προσφυγή που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Αχιλλέας Μπέος προσέφυγε στον Ειδικό Εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και συγκεκριμένα στην Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη, υποστηρίζοντας ότι παρανόμως παραμένει προφυλακιστέος και καταγγέλλει ότι έχουν παραβιαστεί κατά την προδικασία συγκεκριμένα ατομικά δικαιώματα του.

Συγκεκριμένα, στην προσφυγή αναφέρεται ότι ενώ κατηγορείται για απάτες και εκβιάσεις, τόσο το εισαγγελικό πόρισμα όσο και το βούλευμα που παρατείνει την προσωρινή του κράτηση δεν αναφέρει ούτε ένα πραγματικό περιστατικό απάτης ή εκβίασης. Υπογραμμίζεται δε ότι ούτε ο φερόμενος ως παθών ΟΠΑΠ δεν παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων.

Επιπλέον, στην προσφυγή αναφέρεται ότι η εναντίον του κατηγορία στηρίζεται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι οποίες όχι μόνο δεν περιέχουν κανέναν επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του αλλά έχουν εισαχθεί υπό μορφή απομαγνητοφωνήσεων και ψηφιακών δίσκων στη δικογραφία χωρίς να έχουν τηρηθεί οι όροι του Ελληνικού Νόμου, δηλαδή χωρίς να έχει συνταχθεί έκθεση από τον αρμόδιο υπάλληλο, χωρίς να έχει πρόσβαση στα πρωτότυπα των ψηφιακών δίσκων, με παρεμβαλλόμενες λευκές σελίδες κλπ.

Μεταξύ άλλων, η προσφυγή αναφέρει: «Ο κ. Μπέος καταγγέλλει διά των δικηγόρων του ότι έχουν παραβιαστεί κατά την προδικασία συγκεκριμένα ατομικά δικαιώματα του και ειδικότερα:

Πρώτον, ενώ κατηγορείται για απάτες και εκβιάσεις, τόσο το εισαγγελικό πόρισμα όσο και το βούλευμα που παρατείνει την προσωρινή του κράτηση δεν αναφέρει ούτε ένα πραγματικό περιστατικό απάτης ή εκβίασης. Χαρακτηριστικά, δεν αναφέρεται ότι ούτε ο φερόμενος ως παθών ΟΠΑΠ δεν παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων.

Δεύτερον, η εναντίον του κατηγορία στηρίζεται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι οποίες όχι μόνο δεν περιέχουν κανέναν επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του αλλά έχουν εισαχθεί υπό μορφή απομαγνητοφωνήσεων και ψηφιακών δίσκων στη δικογραφία χωρίς να έχουν τηρηθεί οι όροι του Ελληνικού Νόμου, δηλαδή χωρίς να έχει συνταχθεί έκθεση από τον αρμόδιο υπάλληλο, χωρίς να έχει πρόσβαση στα πρωτότυπα των ψηφιακών δίσκων, με παρεμβαλλόμενες λευκές σελίδες κλπ.

Τέλος επισημαίνει την διεπόμενη από τριτενέργεια παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας μέσω πολλών δημοσιευμάτων του Τύπου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου