ΕΛΛΑΔΑ

Εκτακτη ενημέρωση από Τσιόδρα -Χαρδαλιά για τον κορονοϊό

εκτακτη-ενημέρωση-από-τσιόδρα-χαρδαλ-757217

O Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως είχε πει στις 26/5 ο κ. Χαρδαλιάς: “Δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο” επισήμανε και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ξανά ποτέ αυτή η ανάγκη. “Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά” ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε διαψεύσει χθες με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια που ήθελαν τον Σωτήρη Τσιόδρα να διαφωνεί με τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας. “Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον κ. Τσίοδρα, είναι επικεφαλής της επιτροπής των επιδημιολόγων και μετέχει σε όλες τις συσκέψεις”, τόνισε ο κ. Πέτσας. Όσον αφορά στην επιστροφή της καθημερινής ενημέρωσης από τους κυρίους Τσιόδρα και Χαρδαλιά, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε πως αυτό θα κριθεί από την πίεση που θα δεχθεί το σύστημα υγείας.

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων με την επιτροπή των επιδημιολόγων για την αύξηση της πληρότητας των πλοίων. “Το ζήτημα είναι να τηρούνται τα μέτρα. Υπήρξε το φαινόμενο οι επιβάτες των πλοίων για να μην φορούν μάσκα, να συνωστίζονται στο κατάστρωμα. Για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους των πλοίων. Αν δεν λυθεί το θέμα, τότε θα επανεξετάσουμε το ζήτημα της πληρότητας”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου