ΕΛΛΑΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό -Πιθανότατα αύριο οι ανακοινώσεις

αντίστροφη-μέτρηση-για-ανασχηματισμ-757387

Σε μικρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με άξονα τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου το οποίο θα αξιοποιήσει τους κοινοτικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να προχωρήσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος του ανασχηματισμού είναι η ακόμη μεγαλύτερη προώθηση του κυβερνητικού έργου σε τομείς όπως είναι η ανάπτυξη αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Κυβερνητική θέση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο πρωθυπουργός στη διαχείριση των χρημάτων που θα δοθούν από το ταμείο ανάκαμψης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία.

Επικεφαλής θα είναι ο υφυπουργός οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα συσταθεί καινούριο χαρτοφυλάκιο ή θα αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό και θα ενημερώνει απ’ ευθείας τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει κατ’ επανάληψη πως δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους προκειμένου η χώρα να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα στην ανάπτυξη.

Ήδη, ο Πρωθυπουργός έχει προχωρήσει στη συγκρότηση ενός ευέλικτου σχήματος για την κατάρτιση του σχεδίου που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια για την παρακολούθηση της εφαρμογής του.

Πρόκειται για μία πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, την οποία θα στελεχώνουν ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μ. Αργυρού.

Ερωτήματα και καραμπόλες

Ο “διορθωτικός” ανασχηματισμός αναμένεται να επιφέρει μικρές αλλαγές στα λεγόμενα υπουργεία της πρώτης γραμμής καθώς οι περισσότεροι κορυφαίοι παραμένουν στις θέσεις τους.

Ωστόσο αρκετά είναι τα ερωτήματα της τελευταίας στιγμής. Στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Στέλιος Πέτσας με προορισμό το υπουργείο Εργασίας, ο Γιάννης Βρούτσης θα μείνει εκτός κυβέρνησης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Λευτέρη Αυγενάκη εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που τον θέλουν εκτός υφυπουργείο Αθλητισμού.

Επίσης πολλά ονόματα ακούγονται για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ οι περισσότερες αλλαγές αναμένεται να γίνουν στις θέσεις των υφυπουργών. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξουν και αναβαθμίσεις γενικών γραμματέων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου