ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 86χρονης με μαχαίρι

εξιχνιάστηκε-η-δολοφονία-86χρονης-με-μα-392946
Ο 25χρονος δράστης μπήκε στο σπίτι της με σκοπό τη ληστεία
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία μίας 86χρονης, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Επιτάλιο Ηλείας στις 8 Ιανουαρίου, φέροντας τουλάχιστον οκτώ τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό της.
Για την υπόθεση συνελήφθη, ένας 25χρονος Έλληνας, ο οποίος μετά την ταυτοποίησή του, εξετάστηκε και ομολόγησε την πράξη του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 25χρονος σχεδίασε διάρρηξη μαζί με μια 28χρονη Ελληνίδα, στην ισόγεια οικία στο Επιτάλιο Ηλείας, όπου διέμενε μόνη της η 86χρονη.

Για το σκοπό αυτό μετέβησαν το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου στο σπίτι της ηλικιωμένης, όπου η 28χρονη, παρέμεινε εκτός του σπιτιού, ενώ ο 25χρονος μπήκε στο σπίτι, αφού έσπασε το τζάμι από ένα παράθυρο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα αντιστάθηκε και ο δράστης χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης, που βρήκε στο σπίτι, της προκάλεσε επανειλημμένως θανάσιμα χτυπήματα στο λαιμό της. Φεύγοντας ο δράστης, έψαξε γρήγορα το σπίτι και αφού αφαίρεσε περίπου 500 ευρώ τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια ο 25χρονος, μαζί με την 28χρονη, πέταξαν το μαχαίρι σε αγροτική περιοχή, με υψηλή βλάστηση και έπλυναν τα ματωμένα ρούχα, προκειμένου εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, ο 25χρονος είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, γιατί σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν δύο στιλέτα, μήκους 17 και 14 εκατοστών, αντίστοιχα, καθώς και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου