ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές με… οδοιπορικά;

διακοπές-με-οδοιπορικά-393149

Δύο μέλη της κυβέρνησης, οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας και Αστέριος Ροντούλης, φέρονται να έχουν πάρει οδοιπορικά για να επισκεφθούν τις περιφέρειές τους τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Όπως προκύπτει από έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια» και ανέδειξε η ιστοσελίδα parapolitiki.com, το υπουργείο ενέκρινε δαπάνη μετακίνησης του κ. Ροντούλη στο νομό Λαρίσης από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου «προκειμένου να συμμετάσχετε σε συναντήσεις για την ίδρυση του Πανθεσσαλικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων και με τους Κτηνοτρόφους Ελασσόνας».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση, η συγκεκριμένη δαπάνη «βαρύνει τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού», αφού η μετακίνηση θεωρείται «εκτός έδρας» και γίνεται με μέσο που παρέχει στον υφυπουργό η Βουλή.

Ο κ. Ροντούλης, σε σχετική ερώτηση του ΑΝΤ1 απάντησε ότι δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ για έξοδα μετακίνησης και παρέπεμψε στην επιστολή που απέστειλε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Κανελλόπουλο στις 12 Ιανουαρίου, δηλαδή δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων και αφού είχαν εγκριθεί τα χριστουγεννιάτικα οδοιπορικά.

Όπως αναφέρει η επιστολή, «δεν επιθυμώ να λαμβάνω τα προβλεπόμενα έξοδα μετακίνησης για τις μετακινήσεις μου στο εσωτερικό της χώρας» αναδρομικά από την ημέρα που ανέλαβε υφυπουργός. Τέσσερις ημέρες μετά ο κ. Κανελλόπουλος ενημερώνει την οικονομική υπηρεσία για την πρόθεση του κ. Ροντούλη και ζητά να παγώσουν οι διαδικασίες.

Ωστόσο, ακόμη κι αν ο υπουργός δεν πήρε ούτε ευρώ, δεν έχει διευκρινιστεί αν μαζί του είχε συνοδούς και πόσους κι αν εκείνοι έλαβαν εκτός έδρας και έξοδα διαμονής.

Χριστουγεννιάτικη εκτός έδρας υπηρεσία, όμως, ενέκρινε το ίδιο υπουργείο και για τον υφυπουργό κ. Δριβελέγκα, του οποίου εγκρίθηκε η μετακίνηση σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη μεταξύ 23 και 28 Δεκεμβρίου (έξι ημέρες), «προκειμένου να συμμετάσχετε σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς των Νομών, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας».

Για τον κ. Δριβελέγκα εγκρίνεται δαπάνη, η οποία ομοίως βαρύνει τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ η μετακίνηση έγινε αεροπορικώς και με όχημα της Βουλής.

Στον κ. Δριβελέγκα απευθύνθηκε επίσης ο ΑΝΤ1, όμως δεν εδόθη απάντηση, ενώ κανένα σχόλιο για το θέμα δεν έγινε ούτε από το γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

Πηγή:ANT1

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου