ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Υγειονομική «βόμβα» στον Πειραιά – Το τάνκερ όπου εντοπίστηκαν 16 κρούσματα

κορωνοϊός-υγειονομική-βόμβα-στον-π-759522

Στο πετρελαιαγωγό τάνκερ «Μερμπαμπού» εργάζονται όπως όλα δείχνουν, οι 16 ναυτικοί που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 17 εισαγόμενα κρούσματα (από τα συνολικά 65 την Πέμπτη) που προσήλθαν αυτοβούλως στις Αρχές προκειμένου να εξεταστούν, 16 προέρχονταν από το εν λόγω τάνκερ που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον Πειραιά.

Οκτώ Ινδοί και οκτώ Φιλιππινέζοι είναι οι ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Merbabu, σημαίας Μάλτας, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού
Το δεξαμενόπλοιο με 25 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει τελευταία φορά από την Τουρκία χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του, ενώ βρέθηκε ανοιχτά του Πειραιά αφού προηγουμένως είχε αγκυροβολήσει στην Ελευσίνα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορoνοϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και πραγματοποίησε τεστ, τα οποία και βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό. Όλο το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα μέσα στο δεξαμενόπλοιο μέχρι νεοτέρας.

Το τάνκερ ναυπηγήθηκε στη Νότια Κορέα και έφερε αρχικά το όνομα Μερμπαμπού, για να μετονομασθεί σε Ratna Shruti, υπό ινδική διεύθυνση και στη συνέχεια να πάρει και πάλι το αρχικό του όνομα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

Σήμερα ανακοινώνουμε 65 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.401, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

1.250 (28,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.192 (49,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

7 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. Πρόκειται για μία γυναίκα (14,3%) και 6 άνδρες. To 71,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου